Budapest Cowbells

Erőfelmérő a Divízió 1 címvédőjével

A 2020-as előszezon első felvonásában HFL alakulatunk a Divízió 1-es címvédő Szombathely Crushers csapatát fogadja.

A szombathelyiek az elmúlt két évben dominálták a másodosztályt, így természetes, hogy a legtöbben már a HFL-be várják őket, egy hosszabb évadzáró cikkből azonban kiderült, hogy ez idén még biztosan nem fog bekövetkezni. 

A Divízió 1-es szereplésükre persze idén is teljes erőbedobással – több amerikai játékossal kiegészülve – készülnek, a HFL-hez történő csatlakozáshoz szükséges utánpótlásnevelés viszont továbbra is hiányzik, valamint a Győr Sharks-al folytatott együttműködésüket is fel kell majd függeszteniük, így idén még nem látták elérkezettnek az időt a feljebb lépésre.

Néhányan közülük “cápamezben” ugyan már összefutottak a pályán a HFL alakulatunkkal is, de a teljes keret rendszerint a második csapatunkkal találkozik. Az elmúlt két szezonban összesen háromszor játszottunk egymás ellen, ráadásul mindháromszor Szombathelyen, ahogy – a Divízió 1 alapszakaszban – idén sem lesz ez másképp.
Tavaly az alapszakaszban 49-20-ra, később az elődöntőben 35-17-re tudtak győzni, míg egy évvel korábban – akkor még légiósok nélkül – 12-0-ra. 

A mi oldalunkon azóta rengeteg változás történt, az évek óta stabilan teljesítő második csapat sok játékosa idén már a HFL összeállításban szerepel majd, az ő helyüket a frissen toborzott újoncok veszik át, így mindkét szinten egy felfrissült Cowbells-ért szoríthatunk.

Ez a mérkőzés is rengeteget számít majd a végső keret összeállításakor, így a szezonra történő hangolódás mellett fontos edzői döntéseket is megalapoz majd.

Ha kíváncsi vagy, mire számíthatsz tőlünk a 2020-as szezonban, ott a helyed február 29-én a Tichy Lajos Sportcentrumban!

A kezdőrúgást a szokásostól eltérően 18:00-ra halasztottuk, így egyéb hétvégi teendőkkel is összeegyeztethető lehet a részvétel.

Várunk mindenkit szeretettel!

Hajrá Cowbells!

 

Budapest Cowbells – Szombathely Crushers

Időpont: február 29. (szombat), 18.00

Helyszín: Tichy Lajos Sporttelep (1194, Budapest, Katona József u. 3)

Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

 

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!
Become a patron at Patreon!

You must be logged in to post a comment Login