Budapest Cowbells

Indul a szezon a Cowbells számára

Mindkét csapatunk számára elkezdődik a szezon a hétvégén. A HFL csapatunk szombaton Székesfehérvárra látogat, a Divízió I-ben pedig a DEAC vendége leszünk Debrecenben vasárnap.

Rajtol a futball szezon! Megkezdődik a hajsza a bajnoki címért! A HFL-t a Cowbells és az Enthroners összecsapása nyitja meg Székesfehérváron. A fehérváriak tavaly Kispesten, a Tichy Lajos Sportcentrumban magabiztosan, 20-0-ra megnyerték az összecsapást (akkor is velük kezdtünk). Mindkét csapatban nagy a bizonyítási vágy, ugyanis a Cowbells három vereséggel be sem jutott a rájátszásba, míg az Enthroners ugyan dominált a szezon során, a döntőben némi meglepetésre mégis alulmaradt a Budapest Wolves-szal szemben.

Változás a tavalyi évhez képest, hogy érkezett hozzánk több külföldi igazolás, akiktől azt várja a gárda, hogy nagy erősítést fognak jelenteni. Ezen kívül változott az elsőszámú irányító személye, idén már Kelemen Marcell a támadósor vezére. 

De a ligában is történt változás, a Divízió I tavalyi bajnoka, a Miskolc Steelers egy év kihagyást követően ismét a HFL-ben indul, így öt csapatra nőtt a mezőny. Az öt nevezett csapat egy csoportot alkot. Négy alapszakaszi mérkőzést játszanak majd, kettőt vendégként és kettőt pályaválasztóként. A rájátszásba 4 csapat jut ahol az alapszakaszi első fogadja a negyediket, míg a második a harmadikat. A két elődöntő győztese mérkőzik meg a Hungarian Bowl-ban.

A Divízió I már elkezdődött április elején, most mi is csatlakozunk a küzdelembe. A HFL-csapattal ellentétben, itt fantasztikus idényt tudhatunk magunk mögött, ugyanis ezüstérmet szereztünk. Hasonlóan remek eredményekben bízunk idén is, ehhez először a jól ismert DEAC Gladiatorson kell túljutni. Tavaly kétszer is találkoztunk velük, az alapszakaszban ők nyertek 49-26-ra, azonban a rájátszás elődöntőjében mi örülhettünk egy 40-28-as sikert követően. Ám nem csak emiatt lehet bennük nagy a revans-vágy, a nyitómeccsen kikaptak a Budapest Titans ellen, így ellenünk szeretnének majd javítani.

Ha kíváncsi vagy, mire számíthatsz tőlünk a 2022-as szezonban, kövess minket élőben közösségi média oldalainkon!

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login