Budapest Cowbells

Magabiztos szezonkezdés

A Budapest Cowbells győzelemmel indított a Hungarian Footbal League (HFL) idei kiírásában. A két évvel ezelőtti bajnok a nyitó fordulóban a HFL-ben vendégszereplő Kiev Capitalst fekette két vállra.

Lelkes szurkolói előtt fogadta a Budapest Cowbells azt a Kiev Capitals együttesét, amely nem akármilyen fába vágta a fejszéjét azzal, hogy a 2019-es kiírásban a magyar bajnokságban szerepel: Mind az öt találkozójukat idegenben játsszák majd le, aminek köszönhetően csak a HFL szereplés miatt megközelítőleg 12.000 km-t fognak utazni. Az ezzel járó herce-hurca ugyanakkor nem igazán látszott meg a vendégeken. A találkozó első drive-jában a sikeres passzoknak köszönhetően határozottan haladt előre a Capitals, igaz a Cowbells védelem sem tétlenkedett, amely válaszul egy sack-kel jelezte, itt még nekik is lesz egy-két szavuk. Nem akart lemaradni a Kiev deffense sem, igyekezetüknek Váry Tamás látta kárát. A hazaiak irányítója ugyanúgy bekerült a zsákba, mint nem sokkal korábban a vendégek QB-je.

A 0:0-ás első negyedet követően továbbra is a lendületesen támadó Capitals támadósor mutatkozott aktívabbnak, aminek köszönhetően meg is szerezték a vezetést (0:6). De, hogy menniyre gyorsan változhat a játék az amerikai fociban, azt a vezetés megszerzését követő Capitals kirúgás utáni visszahordás bizonyította. A parádés, kb. 80 yardos nyargalás majdnem TD-vel zárult, azonban egy szabálytalanság miatt végül nem adták meg a játékvezetők a hat pontot. A hazai pontszerzés azonban nem váratott sokat magára, ugyanis két játékkal később már egyenlő volt az állás (6:6).

A két gyors egymás után esett touchdown még lelkesebbé tette az amúgy sem éppen csendben szemlélődő, szép számú publikumot. Nem csak a hazaiak, hanem a kieveieket elkísérők is űzték-hajtották kedvenceiket.

Továbbra is jól működött a vendégek támadó egysége, de a Cowbells deffense sem csupán közelről figyelte az eseményeket. A hazai támadók pedig felnőttek a védelem mellé, amit Mészáros Márton elkapott TD-je koronázott meg. A sikeres extra pontnak köszönhetően 13:6-os hazai előnnyel zárult az első félidő.

A nagyszünetben a Corvinus Cheerleaders akrobatikus cheer show-t mutatott be, a Kiev csapata pedig táncos produkcióval szórakoztatta a közönséget.

A harmadik negyedben Vakarcs Gergely lépett a hazaiak támadóinak élére. Ráadásul elég szaporán vette azokat a lépéseket, amivel megalapozta a Cowbells újabb TD-jét, így 14 pontos előnnyel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre (20:6).

A negyedik negyedben a hazaiak támadósora megnyugtató előnyük birtokában az óra megfelelő menedzselését helyezte előtérbe, a védelem pedig továbbra is hozta a remek teljesítményeket, nem engedve túl sok mozgásteret a Capitalsnak. Úgy tűnt, sikerült kifogni a szelet a Kiev vitorlájából, mindemellett a fáradtsággal is egyre nehezebben küzdöttek meg a vendégek. A találkozó érdemi része pedig Mészáros Márton második TD-jével le is zárult (26:6).

Bár jól kezdte a találkozót a Kiev Capitals, a sok büntető-yard amit összeszedtek, megnehezítette a helyzetüket. Az egyre jobban játékba lendülő hazaiak határozott védekekezésüknek, és a passzjátékot a futásokkal jól variáló támadóknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattak.

Bár a szezon még hosszú és a júliusi Hungarian Bowl pedig még messzebb van, de az első lépést sikerrel tette meg a 2017-es bajnok. Új év, új remények, de régi célok. Hajrá Cowbells!

Maker’s Mark Hungarian Football League – 1. forduló

Budapest Cowbells : Kiev Capitals  –  26 : 6

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!
Become a patron at Patreon!

You must be logged in to post a comment Login