Budapest Cowbells

Rúgó toborzás

 A Budapest Cowbells 2019. február 17-én 10:00 órától rúgó toborzást és rúgópárbajt tart a Kelen SC műfüves pályáján (1116 Budapest, Hunyadi Mátyás út 56.). Az eseményre az alábbi adatlap kitöltésével tudsz jelentkezni:
(Részletekért tekerj az oldal aljára)

 

Toborzás Ideje 2019. Február 17., 10:00 óra (Vasárnap)

Toborzó helyszíne Kelen SC Sporttelep, 1116 Budapest, Hunyadi Mátyás út 56.

Helyszíni megjelenés/regisztráció kezdete

Arra kérünk, hogy a toborzásra legkésőbb 09:30-ig érkezz meg, hogy a toborzást megelőző helyszíni regisztráción részt tudj venni és ezután kényelmesen át tudj öltözni.

Ruházat

Mivel szabadban, műfüvön kerül megrendezésre a toborzás, ezért ennek megfelelő, sportolásra alkalmas cipőt hozz magaddal. Továbbá javasoljuk, hogy meleg, kényelmes sportruházatot válassz. A toborzás után lehetőséged van zuhanyzásra is.

Program

A rutin bemelegítést követően rögtön a rúgó gyakorlatok következnek, majd ezt követi a rúgópárbaj. A párbaj két részből áll: Field Goal és Punt. Egy részvevő mindkét versenyszámban résztvehet, de nem kötelező. Versenyszámonként egy-egy győztes kerül kihirdetésre. Győztesek nyereménye fejenként: 1 db 25.000,- Ft vásárlási utalvány a Sport Fanatics és 25.000,- Ft értékű személyi edzős fitnessbérlet a Fortius Gym felajánlásából.

Egyéb: A Budapest Cowbells gondoskodik számodra a megfelelő folyadékok és tápanyagok (szénhidrátok) biztosításáról az esemény alatt. A rúgópárbajon nem vehetnek részt a MAFSZ igazolt játékosai. A Rúgó Troutot követően lehetőséged van a 11:30-tól kezdődő hagyományos Tryouton is részt venni.

Tudnivalók
 

“Eddz úgy, mint egy Bajnok!”

Az edzés első hónapjai kemény alapozással telnek. Ez azt jelenti, hogy eleinte a felszerelés nélküli edzésekre kerül sor heti két alkalommal. E mellett hetente 2-4 alkalommal a konditermet is fel kell keresned, hogy teljesítsd az amerikai edzők által előírt edzéstervet. Ezekkel a programokkal megalapozod a sikeres szezonod. A fentieket betartva megfelelő módon fejleszted az izomzatodat, sebességed, kondíciódat és mozgáskoordinációdat. Megtanulod azokat az alapvető mozgástechnikákat, amelyek tökéletes elsajátítása nélkül, felesleges lenne felvenned a felszerelést. Ha ezek nem rögzülnek benned, még nem állsz készen, hogy pályára lépj. Ezeket a technikákat az ország legjobb edzőitől tanulhatod meg. A fizikai felkészítés mellett elméleti oktatásban is részesülsz, hogy tisztában legyél az alapvető szabályokkal, stratégiákkal, szakszavakkal.

A 2019-es szezonban a Budapest Cowbells az alábbi bajnokságokban indul: – HFL, CEFL és Divízió I. (16+ éveseknek) – Junior Bajnokság (15-19 éveseknek)

Dokumentumok / Anyagiak

Amint tudatosul benned, hogy amerikai focizni szeretnél, szükséged lesz sportorvosi igazolásra, amatőr sportolói szerződésre, játékos engedélyre, életkortól függően szülői hozzájárulási nyilatkozatra. Mindehhez a szükséges papírokat tőlünk fogod megkapni. A tagdíj 19 év felett havi 9000 forint, lányoknak és 19 év alatt 7000 Ft, amit minden hónap 10-ig kell megfizetned. Az első „újonchónap” ingyenes.

Felszerelés

Az amerikai foci elengedhetetlen felszerelései (amelyeket a szabályok megkövetelnek): Sisak + sisak rács, vállvédő, protektorok (far-, csípő-, comb- és térdvédő), szuszpenzor, fogvédő, mez, nadrág, sportszár, cipő (stoplis).
Egy komplett kezdőfelszerelés ára kb. 60-65.000 forint, de ez az összeg az adott euro-forint árfolyamtól is függ. A felszereléses edzéshez ennél többre nincs szükséged. Az első komplett felszerelésedet a csapaton keresztül tudod beszerezni, az átlagos bolti árnál kedvezőbb feltételekkel. Ha már végképp elkötelezted magad és kiderült, hogy melyik poszton fogsz játszani, továbbá az anyagi lehetőségeid is megengedik, akkor tovább tudod fejleszteni vagy bővíteni a felszerelésedet. Ez egyébként nem szükséges, rengeteg olyan játékosunk van, aki még mindig az első vállvédőjét vagy éppen sisakját nyűvi. Olyan is, aki már több, mint tizenöt éve…

Amennyiben további kérdéseid merülnének fel, írj a toborzas@cowbells.hu email címre.