Budapest Cowbells

Szoros küzdelemben maradtunk alul

Május elsején Székesfehérváron csapott össze a Cowbells II és a VSD Rangers. A mérkőzésen rengeteg, szám szerint 74 pont született, amelyből 40 a Rangersé, 34 pedig a Cowbellsé volt. 

Igen izgalmas és pontokban gazdag meccset nézhettek meg a székesfehérvári First Fieldre kilátogató nézők. A VSD Rangers szervezésében megvalósult esemény kiváló időjárási körülmények között zajlott, amely kedvezett a kimagasló egyéni teljesítményeknek is.

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte, így mi vezethettük az első támadást, amely Csumán Botond touchdown elkapásával ért véget. 7-0-nál az ellenfélhez került a labda, amelyet Farouq Siyar vissza is szerzett, ám ezt szabálytalanság miatt érvénytelenítették a játékvezetők. A hazaiak támadását végül sikerült félbe szakítani, azonban ezt a lehetőséget nem sikerült pontokra váltanunk. Ezek után a Rangers első pontjaira sem kellett sokat várni és 7-7-nél indulhatott a következő Cowbells támadó drive, amelynek vége punt lett. 

A Rangers ismét sikertelenül zárta a támadást, tehát a második negyed a fehérmezes offense irányítása alatt vette kezdetét. Pontokat ismét nem sikerült szerezni, ezért átadni kényszerültünk a labdát. Nagyon közel járt a fordításhoz az ellenfél, amikor Komiszár Kristófnak sikerült lehalásznia a labdát, amelyet néhány yard híján a túloldali gólvonalig vissza is hordott. A kiváló mezőnypozícióból Kis-Prumik Attila elkapásával sikerült újabb pontokat feltenni a táblára. Az ezt követő hazai drivera nem sikerült ellenszert találnia védőinknek így az állás ismét közel egyenlő, 14-13 volt. A következő támadósorozatunk egy interception szakította meg, ám nem örülhettek sokáig a labdának a kékmezesek, ugyanis egy rosszul sikerült snap után, gólvonaluktól alig néhány centiméterre ismét a Cowbellshez került a labda. Németh Gábor futásával 21-13-ra módosult az állás, amely a félidő végéig maradt is.

A mérkőzésen rengeteg pont született

A harmadik játékrész elején a Rangers kiegyenlített egy igen kérdéses szituációban, majd sikeresen állítottak meg egy ígéretes támadást. Az így szerzett lehetőséggel nem tudtak élni, így ismét a Cowbellsen volt a sor, akiknek szintén a labda átadása mellett kellett dönteniük. A mérkőzés során először sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak a következő sorozatban, amelyet nem sokkal később újabb hatpontos követett.

A negyedik negyedben a Cowbells két labdabirtoklásnyi hátrányt dolgozott le, amelyhez nagy szükség volt a védőkre is. Először Csumán Botond, majd nemsokára Dobos Roland kiütött labdája után Kis-Prumik Attila szerzett pontokat. 34-33-as állásnál a kickoffot követően a hazaiak ismét gyorsan betaláltak a pylonok közé, de még mindig lett volna lehetőség a győzelemre. Sajnos az utolsó passzt egy védőnek sikerült megszelídítenie, amely végül a győzelmet eredményezte a Rangersnek.

A védelem is kivette a részét

Bármennyire is fájó vereség ez, elmondhatjuk, hogy a csapat az utolsó másodpercig küzdött. Csumán Botond és Kis-Prumik Attila is kettő-kettő touchdown elkapással zárta a találkozót, valamint Komiszár Kristóf két interceptiont is jegyzett. A playoff, sőt a döntő reménye sem szállt el ezzel meccsel, hiszen még így is előkelő helyen szerepelünk a Divizió I. tabelláján. Az elkövetett hibákat elemezzük és tanulunk belőlük, hogy a következő ellenfelet erősebben várjuk majd.

A további mérkőzéseinkről és a csapat mindennapi életéről Faceook és Instagram oldalunkon adunk hírt.

A cikkben Molnárné Golda Marianna és Csumán Tamás fényképeit használtuk.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!
Become a patron at Patreon!

You must be logged in to post a comment Login