Budapest Cowbells

Több száz fiatal próbálta ki velünk az amerikai focit!

Idén nyáron több helyszínen is interaktív bemutatókat tartottunk csapatunkkal, hogy minél több fiatal megismerkedhessen az amerikai futballal. Ennek köszönhetően az elmúlt hetekben több száz tanuló próbálta ki kedvenc sportágunkat.

A járványhelyzet mérséklődésével újra lehetőségünk nyílt iskolákba ellátogatni, hogy minél többeket sportolásra ösztönözzünk. A Sylvester János Református Gimnáziumban programunkhoz igazítva az aznapi tanrendet, több mint 130 diák próbálta ki a sportágat. A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban további 60 tanuló gyakorolhatott játékosainkkal az egymást követő testnevelés órák keretein belül.

A kisebb korosztályra is igyekeztünk figyelmet fordítani: a Kandó Téri Általános Iskola Sportnapján HFL és Divízió I-es csapatunk tagjai vezették be a gyerekeket a sportág alapjaiba.

Csapatunk tagjai több iskolába is ellátogattak

Ugyan tavaly már kipróbáltuk milyen tábori bemutatót tartani, ez idén állandó nyári programmá nőtte ki magát. Kispesti pályánkon, a Tichy Lajos Sportcentrumban előbb a Kalandozó Sporttábor résztvevőit fogadtuk három héten át, majd a Kispesti Pannónia Általános Iskola diákjai látogattak el hozzánk. A bemutató során a gyerekek támadó és védekező gyakorlatokkal ismerkedtek meg különböző állomásokon. Mindezt követően flag foci mérkőzéseket játszottak, ahol hasznosíthatták a program során tanultakat.

“Mindenekelőtt köszönjük a lehetőséget arra, hogy 3 hét alatt kb. 100 gyermek ismerhette meg általatok játékosan az amerikai foci legalapvetőbb szabályait. Mindhárom foglalkozás jó hangulatban, és a gyermekek igényeihez, valamint életkori sajátosságaihoz igazodott. Jó ötletnek tartjuk, hogy a gyerekeket kisebb csoportokba osztotáttok, így közvetlenebb kapcsolatot tudtatok kialakítani velük. Kiemelem a foglalkozást tartókat, a foglalkozások során folyamatos, pozitív visszacsatolást adtak a gyerekeknek, amivel nagyban motiválták őket.”

– értékelte a közös munkát Kanócz Richárd, a Kalandozó Sporttábor főszervezője.

“Minden évben szervezünk sporttábort iskolánkban, ahol a gyerekek különböző sportágakkal ismerkednek meg. Az egyik program megvalósítását a KAC pályán működő Cowbells Amerikai Futball csapat edzői örömmel vállalták. A közös sportolás színvonalas, fantasztikus és hatalmas élmény volt a gyerekek számára. Ezúton is köszönjük az együttműködést!”

– jelezte vissza nekünk Tóthné Varga Melinda, a Kispesti Pannónia Általános Iskola pedagógusa.

A gyerekek kisebb csapatokra bontva ismerkedhettek meg a flag focival

A programokban csapatunk részéről összesen tizenhét Cowbells játékos vett részt. A hetek során nagyszerű volt látni a gyerekek lelkesedését, és bízunk benne, hogy többen is kedvet kaptak, hogy hosszabb távon is foglalkozzanak az amerikai focival.

Köszönjük a tanárok, diákok és játékosaink részvételét!

Ha kedvet kaptatok a flag focihoz, ti is ki tudjátok próbálni a szabadban akár családdal, barátokkal is. Ehhez a Decathlon áruházaiban be tudjátok szerezni a szükséges felszereléseket. Amennyiben komolyabban foglalkoznátok a sporttal, várunk titeket szeretettel edzéseinken kedden és csütörtökönként 17:00-tól!

Hajrá Cowbells!

You must be logged in to post a comment Login