Budapest Cowbells

Véget értek az utánpótlás bajnokságok

December 4-én játszotta utolsó mérkőzését a Cowbells junior csapata, amely a bajnokság elődöntője volt. Az ellenfél az Újpest Bulldogs azonos korú alakulata volt, akik végül továbbjutottak a fináléba.

Egy viszonylag hideg decemberi napon ért véget a Budapest Cowbells számára az U19-es szezon. A Bulldogs vendégeként léptek pályára a Kolomposok és igazán jól kezdték a mérkőzést. Egy trükkös kirúgás után sikerült megszerezni a labdát, majd Horvát Domonkos touchdownjával a vezetést is. Ezután kettő olyan drive következett, amelyek egyik csapatnak sem hoztak pontokat. A Cowbells védői megállították a hazaiak támadását, Horváth Domonkos pedig újabb hatpontossal hálálta meg a defense munkáját.

Ezután sajnos jöttek a sérülések, amelyek a Bulldogsnak kedveztek. Több kulcsjátékos kiesése után fordított a hazai csapat, a vendégnek pedig nem sikerült újra felvennie a tempót. A végeredmény 12-55 lett, ami a jó kezdés fényében kissé elkeserítő.

Nem sikerült ugyan a döntőbe jutni, a rájátszásban való szereplés így is az egyik legjobb eredmény a Cowbells U19-es történetében. Mivel utánpótláscsapatról van szó, elsődleges cél a tehetségek felfedezése és megtartása, majd a felnőtt gárdába integrálása. Ez mindenképp megtörtént, hiszen számos jóképességű játékos szerepelt a junior keretben, akik akár az első vagy második számú felnőtt egységekbe is beépíthetők.

Nem felejthetjük el, hogy az idei volt az első olyan idény, amelyben a Cowbells mindhárom korosztályos bajnokságban el tudott indulni, történetében első alkalommal belépve az U15 bajnokságba is. A fiatalabb csapatok gerincét a flag football program adta, amely a játékosok körülbelül 75%-át termelte ki. Az elődöntőbe ugyan csupán a junior alakulat jutott, sikerként értékelhető a szezon.

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login