Budapest Cowbells

Megvolt az idei első toborzónk!

Március 20-án megtartottuk idei első amerikai futball toborzónkat, amelynek a már szokásos helyszínnek mondható kispesti Tichy Lajos Sportcentrum adott otthont. Az eseményen szép számmal jelentek meg résztvevők, akik próbára tették képességeiket négy specifikus gyakorlattal. 

A toborzó 14 órakor kezdődött. A közös bemelegítést követően első lépésként az érkezőket négy csoportba osztottuk. Az összes csapat kapott egy vezetőt, akik eredményeiket is regisztrálták. Az egyes társulatok különböző sorrendben haladtak végig a következőkben ismertetett felmérőkön. 

A 40 yardos sprintfutás nem igényel különösebb magyarázatot. A kijelölt táv minél rövidebb idő alatti teljesítése a cél. A legegyszerűbb gyakorlat lényege a mozgáskoordináció és a robbanékonyság mérése. 

A T-drill során a résztvevők irányváltásokra való képességét vizsgáltuk. A „T” alakban elhelyezett bójákat adott sorrendben megkerülve, majd a célba befutva igyekezett mindenki a lehető legjobb időeredményt kihozni. 

Ezt a két időmérő gyakorlatot olyanok követték, amelyekre egy-egy játékosunk adott pontszámot. Az első ilyen az elkapó feladat volt. Itt adott útvonal befutása után egy passz elkapása képezte a drill végcélját. Minél szebben hajtotta végre valaki a feladatot, pontszáma annál magasabb lett.

A következő, egyben utolsó megmérettetés a tackle drill volt, amely során az amerikai futball leginkább alapvető mozdulatsorát, a tackle-t próbálhatták ki a jelentkezők egy kifejezetten erre kialakított bábun. A pontozás az előző gyakorlathoz hasonlóan történt. 

A lebonyolításban két külföldi játékosunk, Dalton English és Evaggelos Trasanis is segített.

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan megjelentek a tavaszi toborzónkon, reméljük, hogy hamarosan a tryout összes résztvevőjét csapattagként üdvözölhetjük! Az eseményről megosztottunk néhány képet Facebook és Instagram oldalunkon, és videós összefoglaló is készült.

A cikkben Kutasi Petra fényképeit használtuk.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!
Become a patron at Patreon!

You must be logged in to post a comment Login