Budapest Cowbells

Újoncokat toboroz a Cowbells

Március 20-án ismét toborzónapot tartunk, ahol minden kedves érdeklődőnek lesz lehetősége kipróbálni az amerikai futballt és csatlakozni a Budapest Cowbells csapatához. Flag foci, junior és felnőtt csapatainkba egyaránt várjuk lelkes újoncokat. Amennyiben megmérettetnéd magad, gyere ki a kispesti Tichy Lajos Sportcentrumba jövő hét vasárnap!

Amennyiben nem vagy biztos magadban, vagy abban, hogy ez a te sportágad, itt írtunk róla korábban, hogy, miért is érdemes elkezdened amerikai focizni.

Kiket várunk a toborzóra?

Mindenkit! Flag foci, junior és felnőtt csapatainkba egyaránt várjuk lelkes újoncokat. Testalkattól függetlenül gyerekkortól a felnőttekig szívesen látunk minden érdeklődőt. 15 éves kortól csatlakozhattok a junior és felnőtt kerethez, míg a kisebbek még nem az amerikai foci világába csöppennek bele, ők a tavaly elindult Flag Foci szakosztályunkhoz tagjai lehetnek. A Cowbells Flag Football csapatába 9-14 éves fiúk és lányok jelentkezését várjuk!

Miért ajánljuk a Cowbellst?

Magyarország egyik legsikeresebb amerikai futball egyesülete vagyunk: két-két HFL, és U19-es bajnoki címet szereztünk, valamint második csapatunk tavaly ezüstérmet szerzett a Divízió I-ben.

Több bajnokságban, több szinten is elindulunk. Lehetőséged van arra, hogy alacsonyabb szinten kezdj ismerkedni a meccshelyzetekkel, majd amikor már rendelkezel a kellő tapasztalattal, feljebb lépj és ott mutasd meg mit tudsz. Ez azt is jelenti, hogy kiválóan nyomon tudod követni a fejlődésed.

Jó kezekben leszel: sikereink során edzőink a pályán is bizonyították tudásukat, amit átadnak neked. A legtöbb pozícióval elismert aktív vagy volt játékosok foglalkoznak, akik saját tapasztalataikat is felhasználva igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni a csapatból.

Segítünk, ha nem tudod, hogy kezd el. Nálunk nem jelent problémát, ha nem tudsz idő előtt teljes felszerelést beszerezni. Raktárunkban rengeteg sisak és vállvédő található, amelyeket bérleti díj nélkül kölcsönadunk, amíg nem sikerül saját készletet összeállítanod.

Mire számíthatsz a toborzón?

Jó hangulatra, amerikai futball élményre és izgalmas feladatokra, amellyel felmérjük, mely pozíció állhat hozzád a legközelebb. De mik is ezek a feladatok?

A program nagyjából egy-másfél órát ölel fel. A helyszíni regisztrációt követően időt biztosítunk átöltözni és egyéb halaszthatatlan teendők elvégzésére. Ezt követően a pályán rövid eligazítás után egy közös bemelegítés következik. Ezek után a résztvevők 10-15 fős csoportokban elindulnak teljesíteni a négy állomást, amelyek mindegyikén valamilyen képességük felmérése a cél. A feladatokat válogatott játékosaink vagy edzőink mutatják be és vezénylik.

A gyakorlatok közül a legegyszerűbb a 40 yardos sprintfutás. Nem szorul különösebb magyarázatra, a cél, hogy 40 yardot (kb. 36,5 méter) a lehető legrövidebb idő alatt tegyenek meg a jelentkezők, ezzel gyorsaságukat tudjuk feltérképezni.

Hasonló, de némileg bonyolultabb a T-drill, amely a leendő focisták gyors irányváltásokra való képességét méri. A cél itt is a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a feladatot, amely ebben az esetben négy darab egymástól öt yard távolságra, T-alakban elhelyezett bója érintése meghatározott sorrendben.

A másik két állomáson sportspecifikusabb készségeket vizsgálunk. Az egyik gyakorlat során előre megbeszélt útvonal végén kell elkapnia a felé szálló labdát a jelentkezőnek. Az itt kapott kép a kézügyesség és a koordináció minőségét mutatja.

A másik specifikus gyakorlat a tackle-drill, amely során a résztvevők mozgáskoordinációs készségeit és lábmunkáját térképezzük fel. Itt lényegében egy erre a célra kialakított bábu ledöntése a cél, amelyet különböző akadályok kikerülése előz meg.

Minden csoport más sorrendben halad, eredményeiket egy adminisztrátor rögzíti. A toborzót újoncprogram követi, amelynek végén a tryout-on kialakult képet is figyelembe véve igyekszünk a leginkább megfelelő pozíciót megtalálni a jelentkezőknek.

Résztvevőként az időjáráshoz igazodó sportöltözeten és sportcipőn kívül mással nem szükséges készülnöd. Szeretnénk megkérni mindenkit, hogy a fémstoplis lábbeliket kerüljék az esemény során, mert a pályán azok nem használhatóak. A megfelelő hidratáltságról izotóniás itallal gondoskodunk.

Amennyiben úgy érzed, hogy készen állsz, az alábbi linken várjuk jelentkezésed az eseményre! Ha felkeltettük az érdeklődésed, találkozzunk március 20-án 14 órakor a Tichy Lajos Sportcentrumban!

További információkat a Facebook eseményben találsz.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login