Budapest Cowbells

Tovább fejlődünk mentálisan

A Cowbells háttérstábja azon munkálkodik, hogy sportolóinak egyre több lehetőséget nyújtson a fizikai mellett a mentális fejlődésre is, hiszen a megfelelő sportteljesítmény eléréséhez ez is éppen olyan fontos. Az idei évben a már meglévő mellett két új programmal bővült a paletta, így minden sportolónk megtalálhatja a saját fejlődéséhez leginkább illeszkedő lehetőséget.

Továbbra is hálásak vagyunk a A Coaching Mindenkié Egyesületnek, hogy segítségükkel az idei szezon során már harmadik alkalommal hirdethettük meg játékosainknak a sportcoaching programot. Sportolóink kivétel nélkül pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak a foglalkozások során, a szervezet szakemberei a magánélettel, a sport karrierrel és a tanulmányaikkal kapcsolatos kérdésekben egyaránt tudtak segítséget nyújtani. Az együttműködés sikerességéről korábbi cikkünkben is olvashattok. Idén bővült a szervezet által számunkra nyújtott szolgáltatás: a Sportkontroll közreműködésével a coaching mellett dietetikai tanácsadáson is részt vehetnek játékosaink.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben csatlakozott hozzánk Teufel Bence pszichológus, sport szakpszichológus jelölt, aki sportolók mentális felkészítésével foglalkozik. Bence az alábbi módon nyilatkozott hivatásáról: “Legyen szó egyéni vagy csapatsportról, a kitűzött célok elérése érdekében a mai élmezőnyben már nélkülözhetetlen nemcsak a test, de az elme edzése is. A tanácsadás folyamatában a sportolóval közösen dolgozunk a megoldási alternatívák megfogalmazásán, és azok tényleges életszerű megvalósításán. A sportolókkal való munka során igyekszünk megtalálni és fenntartani az optimális versenyállapotot. Ez jelentheti a megmérettetéssel kapcsolatos izgulás (szorongás) kezelését, az esetleges sérülés pszichés feldolgozását, a koncentrációs nehézségek áthidalását, esetleg motivációs problémák kezelését, vagy akár hibásan berögzült mozgássorok kijavítását is. Olyan technikákkal dolgozunk, ami alapvetően inkább a sport területén segíti a sportolót, ugyanakkor ez a tudás bizonyos esetekben a hétköznapi problémák kezelésére is megoldást jelenthet.” Az általa nyújtott programban az idei szezon során 5 kiválasztott játékosunk tud részt venni.

Szabó Robi sport mentáltréner jóvoltából pedig játékosaink az idei szezonra való felkészülés során egy különleges edzésen vehettek részt, ahol egy fizikai edzéssel egybekötött mentális tréninget próbálhattak ki. Robi 2013 óta segíti a junior sportolók mentális állóképességének erősítését, magáról a következőképp fogalmazott: “Erősségeim a hit, önbizalom, motiváció és a céltudatosság erősítése illetve a rendszerben való gondolkodás, alapul véve az élsportolói, illetve a saját családomban átélt tapasztalataim, melyek hitelessé tesznek.”

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login