Budapest Cowbells

Bemutatkozott a Cowbells U15-ös és U17-es csapata

Szeptember 24-én léptek először pályára legifjabb játékosaink, akik még a 16-ot sem töltötték be, majd két héttel később újabb korcsoport debütált, ezúttal az U17. A szinte csak újoncokból álló alakulatok ugyan nem tudták megnyerni egyik találkozót sem, de túlestek a tűzkeresztségen. Fontos megemlítenünk, hogy idén szegedi és dabasi fiatalok is erősítik a Cowbells csapatait. 

Szeptember utolsó szombatján először kerültek a kisebb amerikai foci pályát jelző vonalak a Tichy Lajos Sportcentrum műfüvére, ugyanis a Cowbells a klub történetében első alkalommal alakított U15-ös csapatot és rendezett számukra mérkőzést, ahol a Fehérvár Enthronerst fogadta. A hazaiak nagy része a csapat sikeres flag football programjában nevelkedett, amelynek sikerességében nagy szerepet játszik a Decathlon.

A jó alapok ellenére alulmaradtak a kékmezesek, az eredmény 6-50 lett a vendégek javára. A gyenge végeredmény ellenére voltak nagyon szép pillanatai is a meccsnek, például Knöpfl Bálint hat pontot érő futása. Sajnos nem a tervek szerint alakult a mérkőzés, de biztosan születnek majd szebb eredmények is. 

Október második szombatján ismét felzúgtak a kolompok, ezúttal Angyalföldön. A Budapest Wolves vendégeként lépett műfűre a Cowbells U17 csapata. A korosztály már nem idegen a Kolomposok számára, de az elmúlt években nem vettek részt a versengésben. 

Ezen a találkozó is leginkább a pálya kóstolgatásáról szólt, hiszen ismét elsőmeccsesek adták a csapat gerincét. Az első támadás joga a hazai egységé volt, akik egyből pontokat is csináltak. Ambrus Előd mutatványával ugyan sikerült azonnal visszavágnia és 7-6-ra zárkóznia a vendégeknek, részükről több pont nem született. A végeredmény 56-6 lett.

Habár ezidáig nem sikerült mérkőzéseket nyernie a csapatnak, gőzerővel dolgozunk azon, hogy a most elkövetett hibákat a jövőben ki tudjuk zárni, hiszen rengeteg megmérettetés van még hátra. Nem is kell sokat várni a következőre, október 15-én játékba áll U19 csapatunk is a Steelerst fogadva, majd október 16-án az U15 csapat látja vendégül a Bulldogs fiataljait. 

A cikkben Barna Dominika képeit használtuk. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login