Budapest Cowbells

Flag football

Elindult a Cowbells Flag Football!

Ha szívesen megismerkednél az amerikai foci alapjaival, gyere a Cowbells új flag foci csapatához!

Várjuk 10-15 éves lányok és fiúk jelentkezését! A csapathoz évközben is bármikor lehet csatlakozni.

Az edzéseken résztvevők megismerkednek a tojáslabdával és elsajátíthatják az amerikai footballra jellemző mozgáskultúrát. A fiatalokra utánpótlás-bázisként tekintünk, miután megfelelő korúak lesznek csatlakozhatnak a kontakt csapataink edzéseihez. A jó hangulatú tréningeket a Budapest Cowbells felnőtt csapatainak játékosai tartják.

A flag football kiválóan fejleszti a gyorsaságot, mozgáskoordinációt, a szem és a végtagok összehangoltságát, valamint a labdaérzéket. A játékosok emellett megtanulnak csapatban együttműködni, hiszen ahogyan az amerikai futball, a flag football is a játékosok közti bizalomra különösen építő csapatjáték. 

Mire lesz szükséged?

  • füves pályára alkalmas sportcipő
  • kényelmes, sportolásra alkalmas ruházat

Edzések időpontja: Kedd / Csütörtök : 17:00 – 18:30

Edzések helyszíne: Tichy Lajos Sportcentrum

Tagdíj: Az edzések díja 5000 Ft / hónap


A flag fociról részletesebben

A flag football az amerikai foci non-kontakt változata. Esetében nincs ütközés, a szerelést egy zászló letépése helyettesíti a játékos derekán viselt övről. Ugyan (szabályrendszertől függően) kisebb pályán, kevesebb játékos részvételével mennek végbe a mérkőzések, a két sport által igényelt képességek nagyon hasonlóak.

A flag football főként a fiatalabb korosztályoknak ajánlott, hiszen ebben a formában kemény ütközések nélkül ismerkedhetnek meg az amerikai futball alapjaival, akár koedukáltan is.

A pozíciók, amelyekkel a flag football operál, hasonlóak az amerikai foci posztjaihoz, ám feladatkörük jelentősen egyszerűbb. A kontakt hiánya miatt támadó- és védőfal egyáltalán nincs a pályán. A támadók között találunk egy irányítót, illetve olyan játékosokat, akik futó, vagy elkapó szerepkörben tűnnek fel. A center munkáját részben a snapper veszi át, de a labda feladását követően ő is elkapóként funkcionál. A védelemben, szabály szerint mindenki defensive back, de megeshet, hogy a linebacker-ekéhez hasonló feladatok hárulnak valakire.

Elérhetőség
Farkas Ádám, adam.farkas@cowbells.hu  (+36 70 420 8799)
Kelemen Marcell, marcell.kelemen@cowbells.hu (+36 30 219 9454)

Ha érdekel az amerikai vagy a flag football, de még nem határoztad el, hogy belevágsz, olvasd el kedvcsináló cikkeinket honlapunkon vagy a sportoljma.hu online magazinjában!

A Cowbells flag football csapatának elindulását a Decathlon Magyarország támogatja.