Budapest Cowbells

Elkezdődött a HFL szezon is!

A Divízió I. után a HFL-ben is pályára lépett a Football Armoury Budapest Cowbells vasárnap délután a Tichy Lajos Sportcentrumban, hazai pályán a címvédő Fehérvár Enthroners ellen. Az első csapat pályára lépését nagy érdeklődés övezte, melyet élőben és a HFL TV-n tudták követni a szurkolók. A kitartó szurkolás ellenére sajnos vereséggel rajtoltunk, a folytatás sem lesz egyszerű, de még közel sincs veszve semmi.

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte, azonban a döntés jogát átadta a vendégeknek, akik a fogadás mellett döntöttek, így mi végeztük el a kick-offot. Az első play-ben rögtön előrevetítette a Fehérvár, hogy ezúttal is sok futással, fizikális játék várható tőlük, az irányító Erős Márk iramodott meg, azonban a védők nagyon hamar megállították. A következő futást visszafújták holding szabálytalanság miatt, majd elérkezett a mérkőzés első passz kísérlete, amelyet sikerült levédekezni és jó helyzetből várni a harmadik kísérletet. Azonban egy újabb qb futással megszerezte az első first downját a vendég csapat. Egy újabb first downt érő, majd negatív yardos futás után érkezett a hidegzuhany a hazai védelemnek, Erős dobta fel Boruzs Kevinre a labdát, aki lehalászta azt Demeter mellett és meg sem ált vele a célterületig, megszerezve csapata első pontjait egy 46 yardos touchdownnal. Az extra pont kimaradt, így az első drive után 6-0-os vendég vezeteséssel ért véget.

Abban a kényszerben lépett pályára a Váry Tamás vezette támadósor, hogy válaszolni kell, ennek ellenére az első próbálkozásra kipattant a labda, szerencsére maradt azonban a Cowbellsnél. Másodjára sikertelen passzt láthattak a nézők, viszont egy offside szabálytalanság után közelebb kerültünk a first downhoz. Harmadjára is passzjátékot hívott Matthias Canter offensive koordinátor, Dániel Márk volt a célpont, aki nem tudta megszelídíteni a labdát, így egy gyors 3&outtal és egy punttal ért véget az első kolompos támadósorozat.

A folytatás nem hozott pontokat az első negyedben, Törzsök Tamás szerzett egy interceptiont, a szerzett labdából sajnos csak first down jött össze, pontok nem, ezután a védelem is egyből leparancsolta Erőséket a pályáról. A második negyedben gyors ütésváltás a csapatoktól, sackelték Váryt, majd Bergeron 89 yardos touchdownját fújták vissza egy teljesen felesleges illegal block in the back szabálytalanság miatt, mely play közben lent maradt Habermayer, akinek szerencsére nem volt súlyos a sérülése és folytatni tudta a játékot. A vendégek teljes mértékben a futásra építettek, mindössze 2 passzkísérlet mellett, így altatva a védelmet, és ebből villant Rashad Still, majd egy sikeres onside kick utáni driveban mégegyszer, így növelve meg hirtelen nagyra a különbséget a két csapat között. Still ezzel mind a 4 elkapásából hat-pontost szerzett ebben a szezonban. Az idő szorította a Cowbellst, már a két perces figyelmeztetésen belül járunk, a kockáztatás sajnos nem lett sikeres és a vendégek lehalászták a labdát és lepörgették a maradék időt, így 0-20-al vonultak a csapatok a félidei pihenőre.

A második félidőt a Cowbells kezdte, hosszabb driveokat vezetve, de az első pontok nem akartak érkezni, hiába jutott el a csapat a vörös zónáig, ott egy elvesztett fumble pecsételte meg a sorsunkat. A védelmen volt a sor, hogy előlépjen, amit meg is tettek, és szintén elvették a labdát a koronázóktól egy összeszedett fumble formájában. Az utolsó negyedben megint kierőszakolt egy fumblet a védelem, a labda kigurult az oldalvonalon, így nem került át hozzánk a támadás joga. A Karim Trabelsi által feltüzelt védelem rendre megfogta a fehérvári támadásokat, és a támadók közül is előlépett Mészáros Márton több hatalmas elkapást bemutatva, pont szerzés viszont ezúttal nem jött össze és a félidei eredmény maradt a végeredmény is, Football Armoury Budapest Cowbells – Fehérvár Enthroners 0-20.

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login