Budapest Cowbells

GYIK

Hol zajlanak az edzéseink?

Edzéseink a Tichy Lajos Sportcentrumban (1194 Budapest, Katona József utca 3.) zajlanak, remek minőségű műfüves pályán.

Megközelítés:

Budapest belváros felől:

 • Autóval:
  • Könyves Kálmán körút – Gyáli út – Nagykőrösi út felől
  • Üllői út – Határ úti elágazás – Ady Endre út felől
 • Busszal: leszállás: Ajtósi utca vagy Naszód utca (Használtcikk piac) megállóknál

Mikor vannak az edzéseink?

Edzéseink kedden és csütörtökön 19:00-tól 21:00 óráig tartanak.

Hogy csatlakozhatok a csapathoz?

Ha szívesen kipróbálnád, mire vagy képes, és ezt egy dinamikusan fejlődő csapatban szeretnéd megtenni, akkor itt a helyed! Korra és testalkatra vonatkozó megkötés nincs. Toborzóink fél évente a tavaszi és őszi időszakban zajlanak. Ezek után lehet csatlakozni az újonc csoportunkhoz. Amennyiben érdekelnek toborzóink, kövess minket Facebookon vagy Instagramon, hogy időben értesülj az eseményekről. Ha lemaradtál a toborzónkról akkor se csüggedj, gyere le valamelyik edzésünkre és csatlakozz az újonc játékosainkhoz.

Milyen felszerelésre van szükségem?

Az elején még nincs szükséged a vállvédőre, valamint a sisakra, ezeket ráérsz később is beszerezni. Amire viszont szükséged van: az időjárásnak megfelelő, sportolásra alkalmas ruházat; a pályára alkalmas edzőcipő (teremben fehértalpú sportcipő, szabadban stoplis); kitartás; akarat.

Csatlakozhatok úgy, hogy nem ismerem az amerikai futball szabályait?

Természetesen csatlakozhatsz, várunk teljesen kezdőként is. Hatékonyan fejlődni viszont akkor fogsz tudni, ha közben te magad is egyre jobban tisztában leszel az amerikai foci játékszabályaival, ráadásul ez a lelkesedéseden is nagyot dobhat. Ugorj a következő kérdésre, ha érdekelnek a sportág szabályai.

Hogyan tanulhatom meg az amerikai futball szabályait?

Edzéseinken a többi játékostól és az edzőktől is bátran érdeklődhetsz, ha kérdésed merül fel a játékkal, szabályokkal kapcsolatban. Emellett nagyon sokat tud számítani, ha te magad is sokat gyakorolsz edzéseken és emellett elkezdesz amerikai foci mérkőzéseket nézni (akár magyar, akár külföldi bajnokságot). Elsőre sok újdonság érhet, de hidd el, idővel egyre jobban összeáll a kép. Ha pedig mindezek előtt utánajárnál a szabályoknak, az alábbi oldalakon található összefoglaló és videó segítségedre lehet:

Hogy néznek ki az anyagiak, mennyibe kerülnek az edzések?

A tagdíj 19 év felett havi 10.000 Ft, 19 év alatt 8.000 Ft, amit minden hónap 10-ig kell befizetni.

Ezen kívül szükséged lesz a kötelező amerikai football felszerelésekre is. Ezek beszerzése költséges folyamat, viszont ha valóban elkötelezetten szeretnél sportolni, hosszú távon megéri a befektetés. Az első komplett felszerelésedet a csapaton keresztül tudod beszerezni, az átlagos bolti árnál kedvezőbb feltételekkel. Ha tényleg elkötelezted magad, és kiderült, hogy melyik poszton fogsz végül játszani, továbbá az anyagi lehetőségeid is megengedik, akkor tovább tudod fejleszteni vagy bővíteni a felszerelésedet. Ez egyébként nem szükséges, rengeteg olyan játékosunk van, aki még mindig az első vállvédőjét vagy éppen sisakját nyűvi. Olyan is, aki már több, mint tizenöt éve…

Télen is vannak edzések?

Decemberben jellemzően nincs edzésünk, január 2. hetétől indítjuk az alapozó edzéseket.

Hol játssza a csapat a hazai mérkőzéseket?

A hazai mérkőzéseink helyszíne jelenleg a Tichy Lajos sportcentrum (régi KAC pálya) 1194 Budapest, Katona József utca 3. szám alatt található műfüves pálya.

Hol tudok jegyet/bérletet venni a mérkőzésekre?

Hazai meccseinkre jelenleg csak a helyszínen lehet jegyet váltani a mérkőzés napján. Szezonbérleteinkről az ALÁBBI oldalon nyújtunk bővebb tájékoztatást.

Hogyan tudom támogatni a csapatot?

 • Mérkőzéslátogatás: Ha a lehetőségek engedik, látogass ki mérkőzéseinkre, és bíztasd erre barátaid is.
 • Merchandising: Vásároljatok saját Cowbells termékeket, amelyeket a WEBSHOPUNKBAN online, és hazai mérkőzéseinken személyesen is megvásárolhattok.
 • Adó 1%: Nektek csak 1%, nekünk 100% segítség! Támogasd csapatunkat adód 1%-ával.
  • Adószám: 18295641-1-43
  • Kedvezményezett:Cowbells” Amerikai Futball Sport Egyesület
 • Önkéntesség:  Ha szívesen besegítenél a csapat körüli feladatokban, akár mérkőzésszervezés, akár sportmenedzsment területén, várjuk jelentkezésed a management@cowbells.hu címen.
 • Szponzoráció: Ha komolyabban érdeklődsz csapatunk támogatása iránt, tekintsd át KIAJÁNLÓNKAT, melyben tételesen áttekintheted a kiterjedt együttműködési lehetőségeket. Amennyiben további információra van szükséged, keress minket bizalommal a sales@cowbells.hu email címen keresztül

Bővebb információ a Támogatás menüben.

Hol tudom visszanézni a Cowbells mérkőzéseit?

Mérkőzéseink visszanézésére két mód van. A Youtube csatornánkon (COWBELL TV) az általunk elkészített streamek visszanézhetőek, valamint a SZÖVETSÉG Youtube csatornán megtalálhatóak a DIGI Sport által élőben közvetített mérkőzéseink felvételei is.

Hogy vehetem fel a kapcsolatot a csapattal?

Ha fel szeretnéd venni velünk a kapcsolatot, akkor írj nyugodtan a FACEBOOK oldalunkra, vagy a KAPCSOLAT menüpont alatt közvetlenül is elérheted a vezetőséget.