Budapest Cowbells

Idegenben készült a Cowbells 2

Márciusban a Divízió 1 küzdelmeiben résztvevő második csapatunk két vidéki helyszínre is ellátogatott. A cél mindkét esetben az volt, hogy új impulzusokkal felkészítsük a fiatal keretet az idegenben, ismeretlen játékosok elleni játékra.

Először, március 14-én Tatabányára látogatott a csapat, ahol a Divízió 2-ben játszó Mustangs-sal egy közös edzésen vettek részt. A bemelegítést követően különböző szituációkat gyakoroltak, szimulálva egy meccs atmoszféráját. A tréning számos hasznos tapasztalattal szolgált a csapatvezetés és a játékosok számára egyaránt.

Ezután két héttel, március 28-án Szegedre utazott a csapat, ahol a CFS Guardians-sal egy felkészülési mérkőzés keretei között találkoztak. A végeredmény ugyan egy hatpontos, 29-35 arányú vereség lett, viszont a szegedi túra így is elérte a célját. A csapatot nagyarányban alkotó újoncok az elmúlt időszak hosszú, mérkőzések nélküli hónapjai után átestek a tűzkeresztségen, mivel sokuk most játszott legelőször meccshelyzetben. Tapasztaltabb sportolóink mögött is több mint egyéves kihagyás volt, az ő esetükben a rozsda lerázása volt a prioritás.

Kelemen Marci (QB)

Az első félidő kielégítő képet mutatott: az offense szinte szárnyalt, a defense is tette a dolgát és sikerült kialakítani a vezetést, méghozzá 14-0 arányban. Ezeket követően a Guardians a második negyed elején egyenlíteni tudott, de a támadósor Kelemen Marci vezetésével a félidő vége előtt ismét kiharcolt egy hatpontost, majd a special team egy trükkös játékkal további két ponttal tudta növelni az előnyt, így 22-14-es állásnál következett a félidei szünet.

A második félidőt a szegediek kezdték támadással, amely touchdown-ban végződhetett volna, ha a mérkőzés egyik hőse, Farkas Ádám nem húzza le a labdát az end zone-ban az ellenfél elkapója elől. Az ezt követő drive talán a mérkőzés legszebb pillanatát hozta: támadóink visszaszorultak a saját kettő yardos vonalukra, ahonnan Kelemen Marci és Gyöngyösi Balázs egy 98 yardos TD-t hozott össze. Ezután a szerencse elpártolt tőlünk, Pusztai Vendel 45 yardos futott TD-jét visszafújták a bírók, majd a következő play-ben labdát szerzett a szegedi defense és Kelemen Marci is elhagyni kényszerült a pályát sérülés miatt. Innentől kezdve mindhárom csapategység teljesítménye visszaesett és bár a támadók az utolsó pillanatig küzdöttek, nem sikerült győztesként elhagyni a pályát.

Pusztai Vendel (RB)

Természetesen ez a próba is rengeteg tapasztalattal szolgált, amelyeket tudomásul véve és beépítve a jövőben elejét lehet venni azoknak a kezdő hibáknak, amelyeket most szerencsére nem éles helyzetben követtek el játékosaink. Mindenki keményen fog dolgozni, hogy a szezon során egy meccs sem mutathasson a hétvégihez hasonló képet.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login