Budapest Cowbells

Indul a Cowbells Flag Football a Decathlon együttműködésével

A Budapest Cowbells csapata idén tavasszal együttműködést indít a Decathlon áruházlánccal, melynek legfőbb célja a flag football sportágának hazai népszerűsítése.

Magyarországon az elmúlt években egyre növekvő érdeklődés mutatkozik az amerikai futball irányába. A sportágtól azonban továbbra is sokan idegenkednek elsősorban az összetett szabályrendszere és a kemény ütközések miatt. A flag football erre nyújthat megoldást, hiszen az amerikai futball non-kontant alternatívájaként kemény ütközések nélkül sajátíthatók el az amerikai foci alapjai, akár koedukált formában is. Főként gyerekek számára ajánlott, akik így már fiatalon megismerkedhetnek a szabályokkal – egyszerűsített és biztonságos formában – miközben fejlődik többek között a gyorsaságuk és mozgáskoordinációjuk is.

A kispesti székhelyű Budapest Cowbells amerikai futball csapat idén nyáron indítja el flag futball csapatát, amelybe elsősorban 10-15 éves fiúk és lányok jelentkezését várják. A kezdeményezéshez partnerként csatlakozott a Decathlon Magyarország csapata, akiknek legfőbb célja, hogy minél többeket mozgásra ösztönözzenek. Az áruházlánc széles sportszer kínálata is mutatja, hogy a legkülönbözőbb mozgásformák űzését támogatják, így a flag football kipróbálásához is minden eszköz megtalálható áruházaikban.

A két fél elkötelezett a fiatalok sportolásra való buzdítását illetően, amelyet a most kötött megállapodás is bizonyít.

Herczeg Lilla, a Decathlon Magyarország vállalati kommunikációért felelős vezetője így fogalmazott a Cowbells flag futball csapatának támogatása kapcsán:

“A gyerekkori sportolás elkötelezett támogatói vagyunk, hisszük, hogy ha már ekkor kialakul a sport iránti szeretetük, egészségesebb felnőtté válhatnak. A Cowbells-szal kötött megállapodásunk is ezt támogatja: a gyermekek egy egészen újfajta sportot ismerhetnek és szerethetnek meg általa.”

“Nagy örömünkre szolgál egy ilyen megállapodás megkötése, melynek keretében két, az amerikai futball sportág ismertségének növeléséért elkötelezett fél kezdi el együttműködését. Bízunk benne, hogy ez egy hosszabb távú kooperáció első mérföldköve a Decathlon csapatával.” – mondta el Varga Károly, a Budapest Cowbells elnöke.

A Cowbells Flag Football program június 8-án indult, heti két edzéssel, amelyhez folyamatosan csatlakozhatnak az érdeklődő fiatalok. További információ megtalálható a sportegyesület honlapján.

You must be logged in to post a comment Login