Budapest Cowbells

Ismerjük meg Evaggelos Trasanist

Dalton English után megérkezett a Budapest Cowbellshez Evaggelos Trasanis is, aki a Stirling University csapatában játszott korábban támadó falemberként. Van, ahogy ő szereti, ha hívják, az offense fal minden pozícióján bevethető, kivéve a Centert. Nagyon sokoldalú játékos. Higgadt jellem, a pályán azonban nem kegyelmez senkinek. Van a Cowbells újoncainak egyik edzője is lesz 2022-ben.

A külföldi játékosokat bemutató cikksorozatunk második részében a Vannel készült interjút közöljük. A brit játékos beszélgetőpartnere Patócskai Péter volt. 

Patócskai Péter: Éltél bárhol az Egyesült Királyságon kívül?

Van Trasanis: Az Egyesült Királyságon kívül nem, de Angliában születtem, majd az egyetem miatt Skóciába költöztem. Lényegében két országban éltem úgy, hogy végig Nagy-Britannia határain belül maradtam. Ugyan nem tartózkodtam ott hosszabb ideig, de számos európai államot meglátogattam már. Édesapám görög, innen a nevem hangzása.

Péter: Hogyan jött az életedbe az amerikai foci? Próbáltál más sportokat is?

Van: Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer középiskolásban egy olyan felső volt rajtam, amelyen a Chicago Bears logója szerepelt. Az egyik edző meglátta ezt és hívott, hogy próbáljam ki a sportot. Ekkor voltam 15 éves. Korábban próbálkoztam a nehézatlétikával, egészen pontosan a kalapácsvetéssel, de túlzottan unalmas volt. Néhány évig judoztam is. 

Péter: Hány csapatban játszottál? Melyik volt a kedvenced?

Van: A Cowbells már a hatodik csapatom. Otthon több szinten is játszottam, mindegyik csapat másban és másért volt jó. Kifejezetten nehéz döntés, de azt kell mondanom, hogy a Stirling volt az, ahol a legjobban éreztem magam. Olyan erős csapategységet sehol sem tapasztaltam korábban. A srácok egy részével együtt is laktunk, így nem csoda, hogy összebarátkoztunk. 

Péter: Hogyan került képbe a Cowbells?

Van: Néhány éve regisztráltam a Europlayersre, feltöltöttem a mérkőzéseim legszebb pillanatairól készült videókat és vártam az ajánlatokat. Idén úgy döntöttem, hogy kezembe veszem az irányítást és elkezdtem levelezni néhány csapattal. A Cowbells egyike volt ezeknek. Végül azért választottam a Cowbellst, mert náluk volt a leginkább egyensúlyban az, amit ajánlani tudtak és amit én vállalni tudtam. 

Péter: Mik a céljaid a Cowbellsnél?

Van: Szeretném a lehető legtöbb mérkőzést megnyerni úgy, hogy közben a legjobb formámat hozom. 

Igyekszik kivenni részét a csapat körüli teendőkből is

Péter: Ismersz valakit a Cowbells játékosai vagy stábtagjai közül?

Van: Habermayer Marcihoz és Márton Zsolthoz volt már szerencsém, hiszen ők is játszottak a Stirling Clansmen csapatában. Valamennyire ők is hozzájárultak a Cowbells pozitív megítéléshez a szememben. 

Péter: Sikerült már összebarátkoznod valakivel?

Van: A csapat mindent megtesz, hogy otthon érezzem magam, mindenki nagyon segítőkész. A játékostársaim egyből befogadtak és megadtak minden támogatást, ami ahhoz kellett, hogy beilleszkedjek. Bár az edzéseken kívül még nem sokat beszéltem a srácokkal, úgy gondolom, lesz pár barátom itt. 

A beilleszkedéssel nincsenek gondjai

Péter: Hogy tetszik Budapest?

Van: Még nem nagyon volt időm felfedezni a várost, de van egy csomó nevezetesség, amit mindenképp szeretnék meglátogatni. Érdekes számomra, hogy mekkora eltérés van az egyes kerületek között, mintha mindegyik önálló település lenne. Ahogy láttam van jó néhány gyönyörű épület a városban, amiket szeretnék megnézni, illetve az a nagy szobor (Szabadságszobor), amit az egyik hídról láttam szintén érdekel.

Péter: Mondj egy fun fact-et magadról!

Van: A barátaimmal sokat játszunk Dungeons & Dragons-t és általában én vagyok a játékmester.  

Van az edzéseken egy kiváló játékos képét mutatja, láthatóan élvezi, hogy mozoghat. A Cowbells támadósor rendszerét, a blokkokat nagyon gyorsan megtanulta, ritkán hibázik. Mindig a következő játékhívásra koncentrál és társait is erre biztatja. Rookie edzőként komoly hangsúlyt fektet az alapok helyes elsajátítására, felelősségének teljes tudatában végzi munkáját.

A cikk során Kutasi Petra képei láthatók.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login