Budapest Cowbells

Játékosaink és az NFL 3. rész

Dániel Márk kedvenc csapatát is az első meccsélménye határozta meg. Bízik abban, hogy az utóbbi szezonokban meglehetősen gyengén teljesítő New York Giants végre elindulhat felfelé az úton, és szezonról szezonra építkezve egyre több győzelmet érhetnek el.

Miért pont ők, hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

Az első meccs, amit életemben láttam a 2012-es Super Bowl volt, amikor az Eli Manning vezette New York Giants másodjára győzte le a New England Patriots csapatát Tom Brady-vel az élén. Noha 12 évesen még aligha értettem pontosan mi történik a pályán, ez volt az a pillanat, amikor hatalmas Eli Manning és Victor Cruz fan lettem.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az elmúlt években?

A csapat 2016-ban jutott utoljára playoffba, szóval mondanom sem kell, hogy az elmúlt 5-6 évben kritikán aluli a csapat teljesítménye. Ez nagyrészt az inkompetens front office-nak köszönhető, akik egyre lejjebb és lejjebb ásták a csapatot Tom Coughlin kirúgása óta.

Ki a csapatból a kedvenc játékosod?

A mostani csapatból egyértelműen Saquon Barkley. Generational talentként jött ki a Penn State Universityről és félelmetesen erős rookie szezont produkált a liga egyik legrosszabb támadófala mögött. Azóta is meghatározó vezéregyénisége a csapatnak, habár a teljesítménye jelentősen visszaesett az ACL sérülése óta. Bizakodom, hogy idén megint a régi Barkleyt láthatjuk a pályán egy erősebb támadó fallal kisegítve. Ez nem csak a csapatot emelné ki a gödörből, hanem az NFL is sokat nyerne vele, hiszen rendkívül ritka tehetség a pályán, amikor egészséges.

Mit vársz az idei szezontól?

Nagyon nehéz megmondani mire lehet képes ez a keret idén. Teljesen új coaching staff és general manager vezeti a csapatot, akik véleményem szerint a lehetőségekhez mérten nagyon jó off-seasont produkáltak. Nagyon nehéz dolga volt Joe Schoen-nek, aki a botrányosan teljesítő Dave Gettlemantól vette át a GM szerepet. A liga legkevesebb fizetési sapkájával futottunk neki a tavasznak, így free agency igazolásokra szinte esély sem volt.

Miben látsz veszélyt?

A fentebb említett problémák miatt a keret nagyon vékony. A kezdő 22 emberrel szerintem lehet meccseket nyerni, azonban amint jönnek a sérülések hatalmas bajban lesz Brian Daboll, hogy kivel pótolja a lyukakat a kezdőben. Szerintem reálisan kb. 5-6 győzelemre lesz elég ez a roster.

Mi a csapatod erőssége?

Mivel teljesen új sémával dolgozik a csapat az új koordinátorok révén, nem tudom melyik csapat egység lesz a legerősebb. Ha az emberanyagból indulok ki, szerintem idén végre összeállhat egy vállalható támadóegység. Számos erősítést kapott a támadófal, újabb playmakerekkel bővült az elkapók sora, Saquon Barkley és Kadarius Toney is egészségesek, szóval minden adott egy erős offensehez. Daniel Jonesnak mindenképp make or break éve van a csapatnál, kíváncsian várom az első meccset vasárnap a Tennessee Titans ellen.

You must be logged in to post a comment Login