Budapest Cowbells

Második helyen végzett második csapatunk

Július 17-én eldőlt a Divízió I végeredménye is. A Pannon Bowl-on a Cowbells 2 és a Miskolc American Football Team találkoztak. A Miskolcon megrendezett mérkőzés végül a hazaiak győzelmét hozta, de nekünk sincsen miért szégyenkezni. A hétvégi összecsapás méltó lezárása volt második csapatunk idei szezonjának.

A szerencse a hazaiak pártját fogta, így kirúgást követően az ő támadósoruk vonult fel a pályára. Az első sorozatot first down nélkül sikerült megállítania védelmünknek, így az ellenfél átadni kényszerült a támadás jogát. Nekünk sem sikerült a tervek szerint véghezvinni a drive-ot, így punt után miskolci offense lendülhetett ismét akcióba. Ezúttal pontokat is sikerült szerezniük, ami 0-7-es állást eredményezett. A kickoff után a Cowbells elkapói és futói vették célba a pylon-ok közti területet, ám ismételten nem szereztek pontokat. A hazaiak következő támadósorozatát sem koronázta touchdown vagy field goal, ugyanis egy sikertelen negyedik kísérlet után a miénk lett a labda. Egy nagyon olajozott, jól összerakott támadás következett, amelynek meg is lett az eredménye. Szekeres Marci a célterületen belül kapta el a felé szálló labdát. A kétpontos jutalomkísérlet során kaptunk egy zászlót, amely öt yarddal rosszabb pozíciót eredményezett, így a rúgócsapat érkezett a pályára, Szekeres Marci pedig egyenlített, 7-7. Az első negyed vége előtt megint a piros mezesek kezében volt a labda, a visszahordás alatt elkövetett szabálytalanság miatt kifejezetten előnytelen helyen, a saját 20 yardos vonalukon belül.

Hatalmas harc folyt a labdáért

A második negyedből sem hiányoztak az izgalmak. Kezdésként az AFT szerzett hatpontost egy döcögősen induló drive-ból, amit sikeres rúgás követett. Az eredmény ezzel 7-14-re módosult. Nem kellet sokat várni a második Cowbells touchdown-ra sem. Egy megoldott negyedik kísérlet után belendültek támadóink és Szekeres Marci ismételten az endzone-ban fogadta Kelemen Marci passzát. A jutalomkísérletet a támadóegységre bízták az edzők, ezúttal nem hiába. Pézsa Bence bejutatta a tojáslabdát a célterületre, amivel 15-14-re sikerült átvenni a vezetést. A félidő vége előtt nem sokkal ismét bemutatkozott defense. Márton Zsolt halászta le az ellenfél egyik passzát, majd egészen a 25 yardosig futott vele. Innen egyetlen kísérletből sikerült újabb pontokat szereznie támadósorunknak. Kelemen Marci ebben az esetben Tóth Ákost találta meg, aki néhány yarddal a gólvonal előtt szelídítette meg a labdát, majd lábon tudta le a hátralévő távolságot. Extrapont is született, Szekeres Marci betalált a póznák közé, így 22-14-nél kapták vissza a lehetőséget a miskolciak. A félidő vége előtt a hazaiak egyenlíteni tudtak, ezért 22-22-nél vonultak pihenni a csapatok.

A meccs egy szakaszában vezettünk

A szünetben az edzők és a csapat kiemelkedő egyéniségei is lelkesítő szavakat intéztek a játékosokhoz. A motiváltsággal nem volt probléma, azonban egy teljesen más Miskolc American Football Team lépett pályára a második félidőben.

A harmadik negyedben mi fogadhattuk az ellenfél kirúgását, ám az első támadást megfojtották a hazaiak. Ettől a ponttól kezdve, annak ellenére, hogy az összes csapategység erején felül teljesített nem sikerült újabb pontokat szerezni, a miskolci gárda viszont három alkalommal is beért a célterületre. Ez elegendő volt ahhoz, hogy kialakuljon a döntő végeredménye, amely 22-43 volt a hazaiak javára.

Bár az aranyérmek szebben csillognának, méltó befejezése volt ez a mérkőzés egy történelmi szezonnak. Nagyon keményen harcolt mindenki és az utolsó másodpercekben sem adtuk fel. Nincs ok szomorkodni, hiszen hatalmas idényen vagyunk túl, jövőre pedig ott folytatjuk majd ahol abbahagytuk.

Köszönjük szépen a mérkőzést a Miskolc American Football Team-nek és gratulálunk a bajnoki címhez!

Hálásak vagyunk szurkolóinknak, akik a szezon során a lelátókról vagy a képernyők elől bíztatták a csapatot! Nélkületek nem sikerült volna!

Szép volt fiúk!

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login