Budapest Cowbells

Nem sikerült a döntőbe jutás

Július 3-án a Budapest Wolves együttesét fogadtuk hazai pályán a HFL rájátszásának elődöntőjében. Végig szoros mérkőzést láthattak a nézők, egy labdabirtokláson belül maradt az eredmény, de végül a vendégek győztek 21-14-re.

A Farkasok nyerték a pénzfeldobást és a visszahordást választották, ám az első drive megakadt. Ugyan szerzett néhány first downt a Wolves, de végül elvesztették a labdát egy turnover on downs következtében. Azonban nem sokáig örülhetett a Cowbells sem a labdának, ugyanis rögtön egy three-and-outtal kezdtünk. Ez meg is bosszulta magát, ugyanis a puntot visszavitték touchdownra a vendégek. Mivel berúgták az extra pontot, így 7-0-s előnyre tettek szert.

Az egész mérkőzésről elmondható, hogy szenvedtek a támadósorok. A következő két támadás is korán véget ért, ekkor azonban villant a Cowbells, és Mészáros Márton rázta le nagyon a védőjét, Szabó Tamás pedig remekül megtalálta az elkapót, így hamar kiegyenlítettünk.

A második negyed az eladott labdákról szólt. A Wolves ezúttal is elrontott egy negyedik kísérletet, majd gyors interception-váltás történt a csapatok között. Először Szabó Tamás adta el a labdát, majd Németh Márton húzta le Tóth Levente passzát. Ezután Roják Richárd hagyta el a játékszert, de egy vétlen sípszó miatt megtarthattuk a labdát. A támadássorozat végén azonban kimaradt a mezőnygól-kísérlet, ami megbosszulta magát. A félidő végén végigment a pályán a Wolves, így 14-7-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedben sem sikerült jobban vigyázni a labdára. Szabó Tamás kétszer is eladta azt, valamint egy fumble-t is vétett, de eközben a Wolves sem tudott haladni a saját támadásaival, ráadásul Németh Marci újabb alkalommal halászta le Tóth Levente passzát.

Az utolsó játékrészben beállt Kelemen Marcell is irányító pozícióban, ami nagyon jól sült el Cowbells oldalról, ugyanis egyből TD-drive-ot vezetett végig. Ugyan nem volt zökkenőmentes a támadássorozat, de egy fake puntot követően Magyar Csanád sikeres passzával folytatódhatott a támadás, ami Habermayer touchdown-elkapásával ért véget. Azonban hamar érkezett a Wolves válasza és két perccel a meccs vége előtt ismét átvették a vezetést egy futott hatpontosnak köszönhetően.

Sajnos nem sikerült újabb pontokat szereznünk, egy újabb interception lényegében lezárta a mérkőzést. Győzelmével bejutott a Hungarian Bowlba a Budapest Wolves, valamint megnyerte a Blue Bowlt. Számunkra véget ért a HFL-idény, a Blue Bowlban pedig ezüstérmesek lettünk. Második csapatunk számára viszont maradt még esély, szombaton ők is megkezdik szereplésüket a rájátszásban, a Budapest Titans vendégeként.

A további mérkőzéseinkről és a csapat mindennapi életéről Facebook és Instagram oldalunkon adunk hírt.

A cikkben Papp Kristóf képeit használtuk. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login