Budapest Cowbells

Toborzás

A Budapest Cowbells 2024. február 17-én 13:00-tól toborzást tart a Tichy Lajos Sportcentrumban (1194 Budapest, Katona József utca 3.).
Az eseményre az alábbi adatlap kitöltésével tudsz jelentkezni:
(Részletekért tekerj az oldal aljára)

 

Toborzó időpontja: 2024. február 17. 13:00 (Szombat)

Toborzó helyszíne: Tichy Lajos Sportcentrum, 1194, Budapest, Katona József utca 3.

Helyszíni megjelenés/regisztráció kezdete

Arra kérünk, hogy a toborzásra legkésőbb 12:15-ig érkezz meg, hogy a toborzást megelőző helyszíni regisztráción részt tudj venni és ezután kényelmesen át tudj öltözni.

Ruházat

Mivel szabadban, műfüvön kerül megrendezésre a toborzás, ezért ennek megfelelő, sportolásra alkalmas cipőt hozz magaddal. Továbbá javasoljuk, hogy meleg, kényelmes sportruházatot válassz. A toborzás után lehetőséged van zuhanyzásra is.

Program

A rutin bemelegítést követően rögtön a gyakorlatok következnek melyek, jórészt atlétikai és ügyességi feladatokból állnak.

Flag football

A Cowbells Flag Football iránt érdeklődőket is várjuk a toborzón. A program együtt zajlik, a jelentkezők az esemény után kapnak értesítést a csapatba való bekerülésükről és a további tudnivalókról.

Facebook esemény: LINK 

 

Tudnivalók

“Eddz úgy, mint egy Bajnok!”

Az edzés első hónapjai kemény alapozással telnek. Ez azt jelenti, hogy eleinte a felszerelés nélküli edzésekre kerül sor heti két alkalommal. E mellett hetente 2-4 alkalommal a konditermet is fel kell keresned, hogy teljesítsd az amerikai edzők által előírt edzéstervet. Ezekkel a programokkal megalapozod a sikeres szezonod. A fentieket betartva megfelelő módon fejleszted az izomzatodat, sebességed, kondíciódat és mozgáskoordinációdat. Megtanulod azokat az alapvető mozgástechnikákat, amelyek tökéletes elsajátítása nélkül, felesleges lenne felvenned a felszerelést. Ha ezek nem rögzülnek benned, még nem állsz készen, hogy pályára lépj. Ezeket a technikákat az ország legjobb edzőitől tanulhatod meg. A fizikai felkészítés mellett elméleti oktatásban is részesülsz, hogy tisztában legyél az alapvető szabályokkal, stratégiákkal, szakszavakkal.

A 2023-as szezonban a Budapest Cowbells az alábbi bajnokságokban indult: – HFL, Divízió I. (16+ éveseknek) – mindhárom utánpótlás bajnokság (U19, U17, U15), valamint megalakult legújabb szakosztályunk, a flag football a 9-14 éves korosztály számára.

Dokumentumok / Költségek

Amint tudatosul benned, hogy amerikai focizni szeretnél, szükséged lesz sportorvosi igazolásra, amatőr sportolói szerződésre, játékos engedélyre, életkortól függően szülői hozzájárulási nyilatkozatra. Mindehez a szükséges papírokat tőlünk fogod megkapni.

Felnőtt tagdíjak január 1-étől:
· Havi fizetéssel: 17.000 Ft/hó
· Negyedéves fizetéssel: 15.000 Ft/hó
· Féléves fizetéssel: 14.000 Ft/hó
Junior (16-20 éves korig) tagdíjak január 1-étől:
· Havi fizetéssel: 15.000 Ft/hó
· Negyedéves fizetéssel: 14.000 Ft/hó
· Féléves fizetéssel: 10.000 Ft/hó
Flag (9-15 éves korig) tagdíjak január 1-étől:
· Havi fizetéssel: 12.000 Ft/hó
· Negyedéves fizetéssel: 11.000 Ft/hó
· Féléves fizetéssel: 10.000 Ft/hó

Felszerelés

Az amerikai foci elengedhetetlen felszerelései (amelyeket a szabályok megkövetelnek): Sisak + sisak rács, vállvédő, protektorok (far-, csípő-, comb- és térdvédő), szuszpenzor, fogvédő, mez, nadrág, sportszár, cipő (stoplis).
Egy komplett kezdőfelszerelés ára kb. 60-65.000 forint, de ez az összeg az adott euro-forint árfolyamtól is függ. A felszereléses edzéshez ennél többre nincs szükséged. Az első komplett felszerelésedet a csapaton keresztül tudod beszerezni, az átlagos bolti árnál kedvezőbb feltételekkel. Ha már végképp elkötelezted magad és kiderült, hogy melyik poszton fogsz játszani, továbbá az anyagi lehetőségeid is megengedik, akkor tovább tudod fejleszteni vagy bővíteni a felszerelésedet. Ez egyébként nem szükséges, rengeteg olyan játékosunk van, aki még mindig az első vállvédőjét vagy éppen sisakját nyűvi. Olyan is, aki már több, mint tizenöt éve…

Amennyiben további kérdéseid merülnének fel, írj a toborzas@cowbells.hu email címre.