Budapest Cowbells

Út a döntőig – 2. rész

Július 3-án és 4-én eldőlt az idei Pannon Bowl párosítása. A két résztvevő egyike a Cowbells 2 lett, története során első alkalommal, az másik finalista helyet pedig a Miskolc American Football Team érdemelte ki. Előző cikkünkben visszaemlékeztünk a szezon első három mérkőzésére, amelyeket kivétel nélkül győzelemmel zárt második csapatunk, ebben az írásban pedig a többi találkozót idézzük fel.

A szombathelyi mérkőzéssel kezdődően besűrűsödött a programunk és az alapszakasz végéig minden hétvégére jutott egy-egy találkozó. Június 13-án a DEAC Gladiators ellen játszottunk Debrecenben. A meccs első félideje a várakozásoknak megfelelően alakult. 20-21-es hazai vezetésnél vonultak pihenni a csapatok a félidőben. Mindkét oldalról voltak szép támadó és védő play-ek, úgy tűnt, hogy az erőviszonyok azonosak. A második félidőben aztán sebességet váltottak a feketemezesek és meg sem álltak 49 pontig, míg nekünk csak 26 pontot sikerült feltennünk a táblára. A 26-49-es végeredménnyel a Gladiátorok is biztosították helyüket a rájátszásban. A részletes szöveges és videós összefoglaló ebben az esetben sem maradt el.

Az utolsó másodperecekben is küzdöttünk Fotó: Bellon Bíborka

Egy héttel a kemény debreceni vereség után következett egy még nagyobb pofon. A Miskolc American Football Team-et a Tichy Lajos Sportcentrumban fogadtuk és szenvedtünk tőlük megsemmisítő vereséget. A végeredmény 0-55 lett, azonban ez a legkevésbé sem számított, mert eddigre bombabiztos szereplői voltunk a rájátszásnak. A találkozóról rövid szöveges összefoglaló olvasható honlapunkon.

A mérkőzésnek nem volt tétje Fotó: Molnárné Golda Marianna

Július 3-án ismét egy hazai mérkőzés következett, ezúttal hatalmas téttel. Mivel a DEAC Gladiators-t alapszakaszbeli teljesítményük a Keleti csoport második helyére szállította, velük párbajoztunk az elődöntőben. A találkozó első néhány perce a három héttel korábbi csatát idézte, az első félidő végére azonban 12 pontos különbség alakult ki, ezúttal a Cowbells javára. A 26-14-es álláson ugyan még sikerült kozmetikáznia a vendégeknek, de öt pontnál közelebb nem sikerült zárkózniuk. A végeredmény, amely egyben a döntőzés jogát is jelentette 40-28 volt. A megszokott összefoglalók (szöveges itt, videós itt) az elődöntőről is készültek.

Sikerült magunk alá gyűrni az ellenfelet

Így jutottunk tehát el a Divízió I döntőjéig, ahol a Miskolc American Football Team ellen lépünk majd pályára június 17-én. Eleinte nehézkes volt, de egyre inkább magabiztossá vált a csapat játéka, a befektetett munka pedig meghozta gyümölcsét. Bárhogy is alakuljon az utolsó összecsapás, mindenképpen megsüvegelendő az a teljesítmény, amelyet a Cowbells 2 nyújtott a szezon során!

Összes ellenfelünknek köszönjük szépen a mérkőzéseket! Gratulálunk elért eredményeikhez és sikeres felkészülést kívánunk a következő idényre!

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login