Budapest Cowbells

Utolsó finomítások a szezonkezdet előtt

A Szombathely ellen aratott magabiztos győzelmet (link) követően, az előszezon utolsó erőpróbája előtt állunk. HFL keretünk tagjai egy nemzetközi felkészülési mérkőzésen mérettetik meg magukat a Csehországból érkező Brno Alligators együttese ellen. Az ismerettség nagy múltra tekint vissza a brnoiak és vezetőedzőnk, Karim Trabelsi között, így hosszú évek próbálkozása után végül hazai pályán mérkőzhetünk meg soron következő ellenfelünkkel.

Az Alligators története a 90-es évek elején kezdődött, és nem volt hullámvölgyektől mentes. 2001-ben és 2002-ben döntőt játszottak a híres fővárosi Prague Black Panthes-el, ahol végül mindkét ízben alulmaradtak. Ezt követően nehezebb éveket élt meg a csapat, 2016-ban viszont újjá szerveződtek, és először a harmad, majd egy évvel később a másodosztályt megnyerve újra a cseh kiemelt bajnokságba kerültek.

A mieinket elsősorban a válogatottból ismerik, hiszen amellett, hogy 2015-ben a Magyar Válogatott történetének első – akkor még tét nélküli – meccsét éppen egymás ellen játszottuk, 7:26-os cseh győzelemmel, három évvel később már egy sokkal fontosabb találkozóra került sor, a 2018-as Three Nations Cup döntőjének képében. Ezen a mérkőzésen 5 játékossal képviseltette magát a Brno, a legkülönbözőbb pozíciókban és csapatrészekben, így sikerült legyőznünk őket 23:15-re. Ez az eredmény persze elsősorban a mieink fejlődését reprezentálja, mintsem a csehek visszaesését, így reméljük hasonlóképp alakulnak az erőviszonyok a klubcsapatok szintjén is.

Ha kíváncsi vagy, mire számíthatsz tőlünk a 2020-as szezonban, ott a helyed március 14-én a Tichy Lajos Sportcentrumban!
A kezdőrúgás 14:00-ra került, így remek szombat délutáni időtöltést kínál csapatunk minden érdeklődő számára.

Várunk mindenkit szeretettel!
Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Budapest Cowbells – Brno Alligators
Időpont: március 14. (szombat), 14.00
Helyszín: Tichy Lajos Sporttelep (1194, Budapest, Katona József u. 3)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

You must be logged in to post a comment Login