Budapest Cowbells

Vereség a nyitányon

Nem sikerült jól Divízió 1-es csapatunknak a miskolci szezonnyitó. Az újoncokkal, juniorokkal teli együttesünk alulmaradt, az importokkal megerősített Renegades otthonában.

Már az érkezés is elég kalandosra sikeredett, mert a csapatot szállító busz a nagy forgalom miatt, mindössze 50 perccel a kezdő sípszó előtt érkezett meg a mérkőzés helyszínére. Talán épp ezért, talán az idény eleji forma miatt, de a csapat rengeteget hibázott az első másfél negyedben, aminek meg is lett a következménye. A miskolci alakulat kíméletlenül kihasználta a rossz snap-eket, elejtett labdákat és elrontott szereléseket. Cowbells szempontból az első negyed legszebb jelenete #89 Bernáth Péter, WR kickoff return TD-je volt. Az extra pontot sajnos blokkolták a hazaiak, sőt 2 pontot szerezve vissza is vitték, így 16:6-tal ért véget az első negyed.

A második negyedben folytatódott a buta hibák sorozata, így a Renegades tovább tudta növelni előnyét. A 2. negyed közepén, mintha felébredt volna a védelem, sorra állította meg a hazai támadásokat, sőt #99 Varga Norbert DL/LB révén még a labdát is sikerült megszereznünk. Több pont azonban már nem esett az első félidőben, így 30:6-os állással mehettek pihenőre a csapatok.

Az edzők igyekeztek rendet rakni a fejekben, de a második félidő így is rémálom szerűen kezdődött. Rögtön a kezdő kirúgás után pontokat ünnepelhetett a borsodi alakulat, egy nagyszerű visszahordás végén. Szerencsére a védelem átmentette javuló formáját a szünet utánra is, és több pontot már nem engedélyezett a mérkőzés folyamán. A támadóknak pedig sikerült kozmetikáznia az eredményt egy hosszú #8 Pelbát Levente, QB futás végén. A Cowbells irányítója nem talált szabad célpontot a play során, ezért úgy döntött megindul, aminek a vége egy közel 50 yardos TD lett. Az extra pontot is sikerült megszerezni, miután #85 Fóra Kamilló WR/K/P magabiztosan lőtte a labdát a két kapufa közé.

Több pont azonban már nem esett a mérkőzésen, így sajnos 36:13-as vereséggel nyitottuk a másodosztályú bajnokságot.

Miskolc Renegades – Budapest Cowbells 2. 37:13 (16:6, 14:0, 7:0, 0:7)

Fotók: Király Etelka és Váradi Barna 

Fotó: Hungarian Football

You must be logged in to post a comment Login