Budapest Cowbells

A Cowbells nyerte a budapesti derbit

Csumán Tamás

Május 7-én 18 órai kezdéssel került megrendezésre az idei Budapest Cowbells – Budapest Wolves találkozó, amelynek a tavalyi mérkőzéshez hasonlóan a Tichy Lajos Sportcentrum adott otthont. A két csapat az utolsó pillanatig szórakoztatta a nézőket, amely 28-25-ös végeredményt hozott a hazaiak javára.

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte, de a halasztás mellett döntött a csapat, így a Wolves indíthatta az első támadást. Az első pontokra nem is kellett sokat várni és bár a jutalomkísérlet nem sikerült, a vendégek kis előnyt szereztek. 0-6-nál érkezett a hazai támadóegység, amely nem hagyta sokáig válasz nélkül a piros mezesek pontszerzését. Takács Bence kapott el a célterületen belül egy felé szálló labdát, majd Fóra Kamilló értékesítette az extrapontot, amellyel a vezetést is átvette a Cowbells. A kékmezesek védő csapategysége is megmuatatta erejét még az első negyed vége előtt és a félpálya túloldalán kényszerítették puntra a Farkasokat, majd nem sokkal később a vörös zónában parancsolták le az ellenfél támadóit. 

A második játékrész elején ismét bíztató jeleket mutatott a Cowbells offense, de nem sikerült újabb pontokat szerezniük. A vendégek ezúttal egy hosszú passzal elkerülték, hogy hasonlóan járjanak, mint a kékmezesek és 7-13-ra fordították az állást. Ezután mindkét csapat nehezen haladt előre, de a félidő végéhez közeledve Szabó Tamás megtalálta Mészáros Mártont a gólvonaltól pár yardra, amelyet Roják Richárd touchdownja és ismét sikeres jutalompont követtett. Mielőtt véget ért volna a második negyed, a Wolvesnak maradt néhány perce támadni, amelyet ki is használtak. Az újabb pontszerzést végül Leszkován Ádám akadályozta meg egy interceptionnel a gólvonalon belül. 

Roják Richárd sokat tett az előrehaladásért

A szabályok értelmében a harmadik játékrészt a Wolves kirúgása indította. Az így kapott támadósorozatban szépen gyűltek a yardok, de végül a vendégekhez került a labda. Nem örülhettek azonban sokáig, mert 3 kísérlettel később átadni kényszerültek a labdabirtoklás jogát. A puntot követő első passzból Boros László egészen az ellenfél 8 yardos vonaláig jutott, ahonnan Dániel Márk elkapásával sikerült is újabb pontokat szereznie a hazaiaknak. Nem tétlenkedtek a Farkasok sem, hamarosan tiszteletüket tették a pylonok között, azonban jutalompontokat nem sikerült szerezniük, így 21-19 lett az állás.

Szinte a térfélcserét követően azonnal szorult szituációba került a Cowbells, amelyet Magyar Csanád egy nagyon trükkös punttal oldott meg, az ellenfél gólvonala elé helyezve a labdát. Hiába a kifejezetten nehéz helyzet, a Farkasok ismét átvették a vezetést. A touchdownt kivető kickoff visszahordása kiválóan sikerült, Mészáros Márton a vendégek 28-as vonaláig nyargalt. Az idegtépő drive, amely ezt követte a vendégek labdaszerzésével zárult, ám nemsokára ismét a Cowbells támadott. Egy kiválóan összerakott támadósorozat végén, a meccs lefújása előtt 25 másodperccel Mészáros Márton elkapása ért újabb hazai pontokat. A Wolves még megpróbálta visszavenni a vezetést, de ezt Leszkován Ádámnak sikerült megakadályoznia egy újabb interceptionnel. A végeredmény 28-25 lett.

Leszkován Ádám két interceptiont szerzett

Ez a mérkőzés gyönyörűen mutatja, hogy mennyit fejlődött a Cowbells, valamint, hogy mennyit is érnek a jutalompontok. Az utolsó pillanatig tartogatott izgalmakat a találkozó, amellyel ismét döntetlenné vált a Cowbells és a Wolves egymás elleni mérlege, ugyanis mindkét együttes négy alkalommal aratott győzelmet a budapesti rangadók során. 

Természetesen voltak hibák a Cowbells játékában, de megvan az első győzelem, amely hatalmas lendületet adhat a csapatnak a következő mérkőzésekhez. Legközelebb, május 21-én a Miskolc Steelers otthonába látogat a Cowbells HFL-kerete.

A további mérkőzéseinkről és a csapat mindennapi életéről Faceook és Instagram oldalunkon adunk hírt.

A cikkben Kutasi Petra és Csumán Tamás fényképeit használtuk. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login