Budapest Cowbells

A Sharks győzött Nyúlon

A Cowbells első júniusi és egyben utolsó alapszakaszbeli HFL mérkőzésén két ponttal kikapott a Győr Sharkstól. A Nyúlon megrendezett találkozó házigazdája az utolsó másodpercekben fordított, így végül 26-28 arányban sikerült nyerniük.

A meccs a mi szempontunkból nem bizonyult döntő jelentőségűnek, a Sharks azonban szépíteni tudott a sikerrel. 

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte, azonban a halasztást választotta a csapat, tehát a hazaiaké volt az első támadás joga. Nem voltak azonban túl sikeresek a győri játékosok, és puntolni kényszerültek. A fővárosiak jobban kezdtek és Bak Csaba be tudott futni a célterületre a labdával, majd Magyar Csanád rúgásával 7-0-ra módosult az állás. A Cápák következő sorozata ismét punttal ért véget, de nem sokkal később visszaszerezték a labdát, azonban ismét leparancsolta őket a vendégek védelme. 

A  második negyed kezdetekor a Cowbellsnél volt a labda, azonban egy kommunikációs hiba miatt ismét következhetett a Sharks és egyenlíteniük is sikerült. A pontszerzést követő offense sorozat puntban végződött a Cowbells részéről, amelyet egy hazai field goal követett 7-10-re módosítva az állást. A félidő vége előtt ismét bejutott a pylonok közé a Cowbells, ezúttal Dániel Márk elkapásával. A félidő 14-10-es hazai vezetéssel ért véget. 

A harmadik negyedet a fővárosiak kezdhették támadással, amelyet Mészáros Márton touchdownt érő elkapása zárt, azonban ezúttal nem sikerült jutalompontokat szerezni, tehát 20-10-nél következett ismét a kékmezes offense és pontokat is szereztek, amellyel 20-16-ra zárkóztak. A Cowbells nem hagyta ezt szó nélkül és Dániel Márk második touchdownjával 26-16-ra módosították a részeredményt. 

Az utolsó negyed a Sharks támadásával indult, amelyet sikerült puntba fojtania a vendégek védőinek, azonban nem sokkal később ismét ők birtokolták a tojáslabdát. Ezt a lehetőséget kihasználva 26-22-re kozmetikázták az eredményjelzőt. Ezután bravúros védekezéssel újra megkaparintották a támadás jogát, amelyből 15 másodperccel a mérkőzés vége előtt pontokat is szereztek. A Cowbellsnek már nem maradt ideje válaszolni, így 26-28 lett a végeredmény a Cápák javára. 

A vereség ellenére nem úszott el az alapszakasz második helyezése, de ez már nem a Cowbellsen múlik. Ha a Miskolc Steelers meg tudja nyerni a hátralévő két mérkőzését, azzal övék a hazai pálya előnye, ha viszont legalább egyszer kikapnak, marad a Cowbells az előkelő helyen. A Győr elleni összecsapás kiválóan megmutatott néhány olyan hibát, amelyeket az elődöntőig mindenképpen ki kell javítani, így megvan a játékosok és az edzők feladata a következő időszakra.

 

A cikkben Tenk László képeit használtuk. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login