Budapest Cowbells

Budapest Cowbells évértékelő

Varga Károly - Budapest Cowbells

A kolompokat felváltják a karácsonyi csengettyűk, elérkezett az év vége. Ennek apropóján készítettünk egy rövid, évértékelő interjút klubunk elnökével, Varga Károllyal. 

Elégedett vagy összességében az idei évvel?

Örök elégedetlen típusnak tartom magam, mindig jobbat szeretnék. Fontos eredmény, hogy a nehéz, COVID 19-el sújtott 2020-as év után sikerült újraindítani a programunkat. Természetesen az első csapat eredményével nem vagyok elégedett. Azonban ez csak a még keményebb munkára motivál minket. 

Melyik területeken volt érezhető a legtöbb fejlődés?

Azt gondolom a legnagyobb eredményünk, hogy idén elindítottuk a 9-15 évesek számára a flag football szakosztályunkat, dacára annak, hogy a vírus sajnos még mindig a hétköznapjaink része. Kiemelten fontos és továbbra is nagyon előremutató továbbá az, hogy a sportágban az egyik legjobb kommunikációs gépezettel rendelkezik a Cowbells, és ezzel nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a magyar amerikai futballt minél többen megismerjék.

Mi szorul a legnagyobb fejlesztésre?

A játékos-állományunk növelésében és javításában rengeteget kell fejlődnünk. A másik, amit kiemelnék, az az edzéslátogatás, a játékosok elköteleződése. Szeretném, ha a tréningeken, amit biztosítunk számukra, minél nagyobb létszámmal, és a lehető legtöbb alkalommal részt vennének a sportolóink.

Hogyan értékeled a Divízió I-es csapat teljesítményét?

Az előzetes elvárásokat túlteljesítették, a rájátszás volt a cél. Ehhez képest döntőbe jutottak, ahol egy olyan csapattól szenvedtek vereséget egy kiegyenlített mérkőzésen, amely sokkal nagyobb játékerőt képvisel. Büszke vagyok rájuk, és maximálisan elégedett ezzel a teljesítménnyel.

Mi a véleményed a csapat háttérstábjáról?

Óriási fejlődésen ment keresztül a csapat ebben tekintetben. Sok új ember érkezett a klubhoz, több új pozíciót is meg tudtunk nyitni. Azt gondolom, ez a fajta munka és koncepció kialakítás egyedülálló Magyarországon. Ez rövid távon talán nem látványos, de hosszú távon kifizetődő lesz. Jól működő modell kezd kirajzolódni, és a költségvetésünkhöz képest magas színvonalú munka zajlik a Cowbells-nél.

Mik a 2022-es célok a pályán és azon kívül?

Szeretnénk növelni az utánpótlás bázisunkat, fejleszteni a junior programunkat, mert ez lehet a sikeres szereplés kulcsa a jövőben. Emiatt cél, hogy jövőre U17-es csapat is formálódjon az U19-es mellé. Továbbá szeretnénk az idén megalapozott, stabil és fenntartható működést továbbra is biztosítani. Illetve amiben még lehet javulni, az a szolgáltatás-minőség javítása a nézőink és a játékosaink számára. Eredményesség szempontjából pedig szeretnénk visszavezetni a Cowbells felnőtt programját a győzelem útjára a legmagasabb szinten is, illetve rájátszás pozíciót szerezni minden bajnokságban, ahol pályára lépünk.

Melyik volt a kedvenc pillanatod idén?

A Divízió I-es, Debrecen elleni elődöntő.Ott egy olyan csapatot sikerült legyőzni, akiktől pár héttel előtte vereséget szenvedtünk, majd rövid időn belül fejlődve felülkerekedni. Ez volt jellemző a Cowbells 2-re egész szezonban. A Szeged ellen vesztettünk az első előszezon meccsen, majd ezután egy szép menetelés végén döntőbe jutottunk, ez a meredek fejlődési görbe nagy büszkeséggel tölt el.

Mit üzennél a szurkolóknak?

Bízom benne, hogy covid-mentes, sikerekben gazdag 2022-es év vár a csapatra és a nézőink számára, és jövőre is együtt szurkolhatunk a Cowbells sikerének!

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login