Budapest Cowbells

Büszke edzők a dupla hétvégén

Október 15-én és 16-án is Cowbells mérkőzésnek adott otthont a már megszokott kispesti Tichy Lajos Sportcentrum. Szombaton a legidősebb utánpótlás csapat, az U19-es gárda fogadta a Miskolc Steelers hasonló korú csapatát, vasárnap pedig budapesti derbire került sor az U15 korosztályban. 

A miskolci egyesület sajnos létszámhiánnyal küzd, ezért csupán 9-9 játékos nézett farkasszemet egymással. Az első félidőben a vendégeknek jött ki jobban a lépés, de folyamatosan a nyomukban voltak hazaiak, amely 6-12-es félidei állást eredményezett a piros mezben játszó Steelersnek. Nem örülhettek sokáig a sikernek, ugyanis az utolsó két negyedben nem sikerült pontokat szerezniük, a fehérmezes hazai csapatnak viszont igen, szám szerint 29-et.

Ebben a pontesőben hatalmas szerepe volt a hazaiak újonc irányítójának, Major Zsigmondnak, aki számos alkalommal találta meg csapattársait pontos passzaival és végül győzelemre vezette a brigádot. Nem felejthetjük el az elkapókat sem. Nikula József és Ambrus Előd játékát érdemes kiemelni, hiszen biztos célpontok voltak a találkozó során. A meccs végeredménye 35-12 a Cowbells javára.

Vasárnap egy szórakoztató, pontgazdag találkozót játszott a Cowbells U15 csapata. Az Újpest Bulldogs volt a vendég, akik a Miskolchoz hasonlóan az első félidőben voltak dominánsak. Második játékrészt tekintve a hazaiak győzedelmeskedtek, azonban összességében a bravúros fordítás ez alkalommal sajnos nem jött össze. A két csapat összesen 118 pontot termelet, amely 50-68 arányban oszlott meg a vendégek javára. 

A találkozó után minden edző úgy nyilatkozott, hogy nagyon büszke csapatra, hiszen a második félidőben mutatott játékuk jelentősen jobb volt, mint az eddigiekben látottak. Érdemes kiemelni az irányító Lehoczki Péter teljesítményét, aki 5 hatpontost érő passzt helyezett Somogyi Zalán kezébe, valamint maga is megfutotta egy 2 pontos kisérletet. Pintér Lukács és Knöpfl Bálint játékát is érdemes még kiemelni, akik össszesen 20 pontot vittek, ráadásul Bálint a védelemben is remekelt. Nem hagyhatjuk szó nélkül Miski Ádám teljesítményét sem, aki életében első alkalommal játszott centerként a támadófalban és a defenseben is helytállt. 

Bár csak egy győzelemmel sikerült gazdagodni a hétvégén, jó tapasztalatokat szerzett mindkét csapat és az edzők elégedettek. Ha mindkét korosztályos alakulat tudja tartani a jelenlegi tempót, kifejezetten szép eredmények születhetnek a jövőben. 

A cikkben Papp Kristóf  fényképeit használtuk. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login