Budapest Cowbells

Cowbells 2 szezonértékelő – így láttuk mi

A Cowbells második csapata számára is véget ért a szezon a Divízió I-ben, ahol a csapat bravúros ezüstérmet szerzett. Az élen a Miskolc American Football Team végzett a 2021-es kiírásban, de csapatunk története legjobb menetelését mutatta be és a döntőig meg sem állt. A csapat vezetőedzője, Balog József is értékelte a mögöttünk hagyott idényt.

A 2021-es szezon 8 csapat részvételével rajtolt el a Divízió I-ben, ahol két négyes csoportra lettek osztva a csapatok. 5 alapszakasz mérkőzés után a két csoport első két helyezettje mérkőzött meg a rájátszásban.

“Igazán a szezon a 2-es csapatnak márciusban kezdődött el, amikor is a teljes Cowbells edzői stáb összeállította a HFL és Divízió 1 rostereket. Itt vált ketté az edzői stábok munkája és innentől kezdtünk el teljesen fókuszálni a HFL valamint Div. 1 szezonra. Márciusban még az edzői stábban tátongott egy utolsó, mégis óriási lyuk, mégpedig a DC, azaz defense coordinator pozíció. Hosszas elmélkedés után megszületett a döntés, hogy amennyiben az ideje engedi akkor felkérjük Törzsök Tamás „Dugó”-t a védelem karmesterének. Tisztában voltunk vele, hogy neki a kisujjában van ez a pozíció, hiszen a junior bajnokságban bizonyította tudását többször is, de felnőttekkel még soha nem volt alkalma dolgozni, így ez neki is új terep volt. Szerencsére elfogadta a felkérést és hozta magával Fróna Leventét is, akivel karöltve megreformálták a kezdetekkor még döcögő Div 1. védelmet”- fogalmazott Balog József.

A döntős csapat

Végül öt fős edzői stáb kezdte meg a munkát a második csapattal:
– HC/OC Balog József: Visszavonult játékos, előző egyesületi elnök, DIV 1 OC,
– ST/OL Értékes Christos: Visszavonult játékos, menedzsment tag, HFL ST/OL edző
– DC: Törzsök Tamás „Dugó”: Többszörös Magyar válogatott játékos, HFL MVP, aktív HFL játékos, Többszörös junior bajnok edző
– D segédedző: Fróna Levente: Válogatott játékos, aktív HFL játékos, korábbi Div 1-es játékos
– DB: Németh Márton: Többszörös Magyar válogatott játékos, HFL MVP, aktív HFL játékos, Többszörös junior bajnok edző. Egy sajnálatos sérülés miatt tudta elvállalni az edzősködést.
– RB: Kelemen András „Fikás”: Visszavonult játékos, A 44-es szám örökös tulajdonosa, hiszen ezt visszavonultatta egyesületünk. Munkahelyi elfoglaltságok miatt csak a szezon második felében tudott csatlakozni a stábhoz.

A már említett lebonyolítás alapján három mérkőzést a csoportellenfelekkel vívtunk. Nehéz sorsolást kaptunk, első ellenfelünk a Dunakeszi Rangers volt, akik első szezonjukat teljesítették a DIV 1-ben. A második játékhéten Budapest Titans-szel találkoztunk, ők győri, illetve dunaújvárosi játékosokkal kiegészülve léptek pályára. A harmadik csoportellenfél a Szombathely Crushers volt, a többszörös bajnok a másodosztályban, soha nem sikerült még megverni őket, hozzájuk vendégként utaztunk Szombathelyre. Az első három mérkőzést sikerrel vettük, ezzel bebiztosítottuk a helyünket a rájátszásban.

Ellenkező csoportból érkező ellenfeleink a Miskolc American Football Team, – akik a Miskolc Steelers és a Miskolc Renegades összeolvadásából megalakult csapat, akik általában a HFL mezőnyét erősítik, válogatott játékosokkal felvértezve, és ukrán légiósokkal megerősítve, import játékosokkal rendelkeztek – valamint a DEAC Gladiators, akikről elmondhatjuk, hogy egy folyamatosan erősödő csapat, ukrán légiósokkal felvértezve, valamint a soraikban tudhatnak válogatott játékosokat is. A nagyon erős riválisok miatt mind az 5 alapszakasz meccsünket véresen komolyan kellett vennünk, hiszen az elvárás a csapat részéről a rájátszás volt.

“Az már a felkészülési időszakban látszódott, hogy a támadósorunk acélosabb lesz, mint a védősorunk, így a védelemre kellett fordítanunk a nagyobb hangsúlyt. A védelemnek több, mint a fele újonc játékos volt, aki soha nem szerepelt még éles bajnokságban. Tudtuk, hogy emiatt néhány támadó játékost majd be kell vetnünk a labda mind két oldalán, így meg kellett keresni azokat a pozíciókat, ahol nagy segítségre szorulunk. Emiatt került bele a rotációba Márton Zsolt WR/CB, Lauber Tamás OL/DL, Radványi Péter OL/DL, és aki egy kulcs volt ahhoz, hogy a védelmünk szintet lépjen, az Pézsa Bence FB/ILB. Dugót és Levit idézve Bence volt a szükséges „hús” belülre, hogy a futásokat kontrollálni tudjuk.”

“A 36 fős játékosállományunkból 20 fő újonc volt, tehát több mint a csapat fele, ami nagyon lassította a felkészülést. Még a szezon közepén is az alapokkal kellett foglalkoznunk, ami nem volt optimális, de megoldottuk a feladatot.”

“Egy eszméletlenül idegörlő, de sikeres alapszakasz után 3-2 es mérleggel, a csoportunkat megnyerve, itthon várhattuk a DEAC Gladiatorst egy visszavágóra, ahol már a döntőbe jutás volt a cél. Ez volt az a mérkőzés, ahol egy komplett csapatot láthattunk a pályán a Cowbells részéről. Mind a három csapategység (O,D,ST) kivette a részét a győzelemből, megjelent a football szív néhány játékosban, tanúbizonyságot kaptunk alázatból és elhivatottságból, és visszaigazolást arról, hogy jól végezte a munkáját az edzői stáb és a játékosok is. Továbbá végre láthattuk, hogy van értelme annak a felnőtt utánpótlás programnak amit elindítottunk évekkel ezelőtt.”

“A döntő egy katartikus élmény volt mindenki számára. Egy félidőn keresztül tartani tudtuk a lépést egy olyan csapat ellen, akinek az irányítója már akkor focizott, amikor mi még csak szaladgáltunk az oviban. Óriási tudás, óriási fizikai előny, óriási mentális fegyelem, valamint kitartás volt az, amivel szembe kellett nézzünk és bátran állíthatom, hogy egy félidőn át álltuk a sarat, aztán elfogytak a srácok fejben.”

“Hatalmasat küzdöttek, előkerültek a szélsőséges érzelmi reakciók, szenvedélyesen fociztak egészen a lefújásig, ahol több játékosnál is eltörött a mécses, és ez amiért elsősorban csináljuk ezt az egészet, hogy olyan emlékeket szerezzünk ezeknek a srácoknak és magunknak, amik majd meghatározhatják a jövőjüket akár ebben a sportban, akár másmilyenben, de akár az élet minden egyes területén.”

Köszönettel tartozunk azoknak a szülőknek és szurkolóknak, akik segítették a csapatot az egész szezonban, szállították a banánt, a palacsintát, a finomabbnál finomabb jutalom sütiket, jeget, sátrat és mindent, amire csak szükségük volt a játékosoknak.

Amióta létezik 2-es számú csapatunk, soha nem jutottunk még be a Pannon Bowl döntőjébe! Sőt, amióta létezik Pannon Bowl, még soha nem jutott be a döntőbe 2-es számú csapat!

“Jónéhány játékost szeretnénk átadni a HFL keretnek 2022-ben, ezeknek a vezéreknek a helyét át kell, hogy vegyék a frissen debütált elsőévesek, valamint az újonnan érkezőket ismét be kell építenünk a 2-es csapatba. Ez egy örök körforgás, ami hosszú távon táplálni tudja a Cowbells HFL keretet tehetséges játékosokkal, és folyamatosan arra kényszerít minket edzőket, hogy a legmagasabb szinten végezzük a munkánkat, és soha ne elégedjünk meg a jó teljesítménnyel, hanem a legjobbra próbáljunk törekedni minden egyes játékosnál, minden egyes mérkőzésen, minden egyes szezonban.“

Óriási gratuláció a Cowbells 2 játékosainak az ezüstéremhez, maximálisan megdolgoztak érte, hatalmas fejlődésen mentek keresztül!

Köszönet az összes edzőnek a munkáért, a belefektetett időért és hogy a legjobb tudásuk szerint tanították a játékosokat!

Köszönet a Cowbells Fanaticsnak, mert nélkülük sokkal szegényebb lenne ez az egyesület.

És köszönet a Varga Károly által összeállított háttérstábnak, akik folyamatosan azon dolgoztak, hogy gördülékenyen menjen minden a szezon alatt.

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login