Budapest Cowbells

Egy hétvége, két győzelem

Tartalmas hétvégét tudhat maga mögött a Cowbells, ugyanis szombatra és vasárnapra is jutott egy-egy mérkőzés, amelyeket sikerült győzelemmel zárni. A HFL-ben a Miskolc Steelers 29-21, a Divízió I-ben a Guardians 36-17 arányban maradtak alul a Kolomposokkal szemben.

Május 21-én hosszú szünet után először csapott össze a Miskolc Steelers és a Budapest Cowbells a HFL keretei között, ugyanis a miskolciak az előző szezonban egy osztállyal lejjebb szerepeltek. Érdekes helyzet állt elő, ugyanis hivatalosan a Steelers volt a vendég saját hazai pályáján, de a cikkben rájuk hivatkozunk majd hazaiként. 

A pénzfeldobást a hazaiak nyerték és a visszahordást választották, így az első támadósorozatot ők vezethették, amelyből sikerült is pontokat szerezniük 7-0-ra módosítva az állást. A Cowbells nem hagyta ezt szó nélkül és Boros László touchdownjával, valamint Fóra Kamilló rúgásával egyenlítettek a fővárosiak. A piros mezben játszó hazaiak következő driveja egy field goal kísérlettel ért véget, amely Németh Marci kezeiben landolt. Sajnos az ezt követő sorozatot nem sikerült pontokra váltani a vendégek támadó egységének, így ismét a Miskolcnál volt a lehetőség az első negyed végén.

A második negyedben a Steelers ismét össze tudott hozni egy touchdownt, amellyel 14-7 lett a részeredmény. A következő fővárosi támadás során elveszítette a labdát a Cowbells, amelyet a Miskolc játékosa szedett össze, az így kapott lehetőséggel azonban nem tudtak élni a hazaiak, a félidő 14-7-el ért véget.

Kiegyenlített volt a küzdelem

A harmadik negyed a Cowbells visszahordásával és támadásával indult, azonban a piros mezesek védelme ismét megszerezte a labdát, amit nem sokkal később Leszkován Ádám is megtett egy intereception formájában. Az így szerzett lehetőséget Mészáros Márton váltotta pontokra egy rövid passzból megfutott touchdownal. A jutalomkísérletet blokkolták, így 14-13 volt az állás. Nem sokkal később a hazaiak ismét beértek a célterületre, így már 21-13-ra vezettek. Ezt követően puntba fulladt a fővárosiak támadása, így a negyedik negyedet a Steelers offense-e kezdhette.

Az utolsó játékrészben nem kezdett túl jól a miskolci offense, ugyanis egy safetyvel kiváló helyzetbe hozták a Cowbellst 21-15-ös állásnál. A támadósorozatban Pusztai Vendel mutatkozott be egy hosszú futással, majd kicsit később egy touchdownal, amelyet sikeres extra követett, tehát megfordult az eredmény, 21-22. Ismét sikerült labdát szereznie a Cowbellsnek, amelyet egy hosszabb drive és Bak Csaba futott touchdownja követtett, amely beállította a végeredményt, ami 21-29 lett a Cowbells javára. 

A mérkőzésen mind az offense, mind a defense jól játszott, de ki kell emelni Billy Hattent és Dalton Englisht, akik a védőfal két szélén kiváló munkát végeztek. 

Május 22-én hazai pályán fogadta a Guardianst a Cowbells II. A két csapat történetében még nem találkozott, mivel a Csongrád-Csanád megyei alakulat az elmúlt időszakban a Divízió II-ben játszott. Érdekesség, hogy az ellenfél néhány játékosa a Cowbells HFL keretét is erősíti.

A szerencse a Cowbells mellé állt, ezért az első visszahordás a pályaválasztók privilégiuma lett. Az első sorozatból nem sikerült túlzottan nagy előrehaladást elérni, majd egy blokkolt punt következtében a hazaiak egy yardos vonalán kapta meg a labdát a Guardians, amelyet egyből pontokra is váltott, ezzel 0-7-re módosítva az állást. Az ezt követő drive sem lett sokkal sikeresebb, ugyanis egy interceptionnel zárult. A vendégek az így kapott lehetőséget field golra váltották, így 0-10-re sikerült elhúzniuk, amely az első negyed részeredménye is lett. 

A második negyedben ismét a piros mezesek kezdtek jobban és labdát szereztek, azonban nem örülhettek sokáig. Puntot követően saját térfelének mélyéről indított támadást a Cowbells, amely Kis-Prumik Attila touchdownjával ért véget, melyet Szekeres Márton sikeres rúgása követett, így 7-10-re sikerült zárkóznia a hazaiaknak. A kirúgást követő driveot egy rövid punt szakította meg, amelyet szinte azonnal Gyöngyösi Balázs futott touchdownja követett, ezzel 14-10-re korrigálta az állást a Cowbells. 

A második félidőt a Gurdians kezdte, azonban nem tudtak élni a lehetőséggel, ugyanis Komiszár Kristóf megszerezte ötödik interceptionjét a szezonban, amelyet egészen az ellenfél 20 yardos vonaláig hordott vissza. Sajnos a vendégek védelmének sikerült megállítania a támadást, azonban a saját drivejukban elejtették a labdát, amely így a Cowbellshez került. Az eredményt az ezt követő sorozatban sem sikerült kozmetikáznia a Cowbellsnek, azonban a Guardians élve a támadás jogával nem sokkal később ismét átvette a vezetést, 14-17. 

A mérkőzésen rengeteg turnover született

A térfélcserét követően Németh Gábor ismét megtalálta Kis-Prumik Attilát a pylonok között, majd Surin Máté elkapásával újabb két pont került a Cowbells neve mellé. A kékmezesek védelmének ismét sikerült megállítani a déliek sorozatát, majd ugyanezt vitte véghez a Guardians is. Nem örülhettek sokáig a vendégek, ugyanis egy fumble következtében azonnal a fővárosiakhoz került a támadás joga, majd nem sokkal később ismét a vendégek birtokolták a labdát. Nem ért véget a turnoverek sorozata, mert egy sikertelen negyedik kísérletet követően megint a Cowbells támadott, amelynek ezúttal eredménye is lett. Csumán Botond a célterület jobb alsó sarkában szelídített meg egy passzt, amelyet sikertelen kétpontos jutalomkísérlet követett, így 28-17-re módosult az állás. A Guardians ugyan szerezhetett volna még pontokat, de Komiszár Kristóf ismét lehalászott egy passzt, amelyet Csumán Botond második touchdownja rövid időn belül követett, majd Kis-Prumik Atilla elkapása beállította a 36-17-es végeredményt. 

A mérkőzés eleinte nagyon szorosnak tűnt, végül azonban sikerült felébrednie a hazaiaknak és magabiztos győzelmet arattak. Érdemes külön figyelmet szentelni Csumán Botond és Kis-Prumik Atilla teljesítményének, akik sorozatban második mérkőzésükön szereztek két-két touchdownt, illetve Komiszár Kristóf tevékenységét sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen már három olyan mérkőzésnél tart a szezonban, ahol két interceptiont szerzett. 

Összességében nagyon sikeres hétvégét zárt a Cowbells. A HFL-ben folytatódott, a Divízió I-ben pedig újraindult a megszakadt menetelés. Ezekkel a győzelmekkel mind az első-, mind a másodosztály tabelláján előkelő helyen szerepelnek csapataink, sőt a Győr Sharks vasárnapi vereségével a HFL-rájátszásban való részvétel biztossá vált a Cowbells számára.

A Guardians elleni meccs különleges volt, mert a Ludovika Cheerleading csapata is tiszteletét tette a pálya szélén.

A további mérkőzéseinkről és a csapat mindennapi életéről Faceook és Instagram oldalunkon adunk hírt.

A cikkben Rigó Luca és Papp Kristóf fényképeit használtuk.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login