Budapest Cowbells

Elindult az U19-es szezon

Szeptember 18-án, szombaton a Fehérvár Enthroners csapatát fogadtuk az U19-es idény nyitányán a Tichy Lajos Sportcentrumban. A csapatban sok újonc kapott szerepet, így a szezon eleje a tanulásról és az összeszokásról szól.

A Budapest Cowbells címvédőként kezdte meg a menetelést egy erősen felforgatott, rengeteg újoncot tartalmazó csapattal. A tavalyi csapat nagy része távozott, az előző évben velünk közösen induló Bulldogs idén önálló csapatként indul a junior bajnokságban. Ezzel szemben a vendégek magja egyben maradt, így ők számítottak a mérkőzés esélyesének.

A papírforma érvényesült is a mérkőzés folyamán, az első drive-ban még sikerült a védelmünknek megállítani a Koronázók támadásait, és puntra kényszeríteni őket. Azonban a Cowbells első támadássorozata is hamar véget ért egy elveszített fumble következtében. Az Enthroners kedvező mezőny-pozícióból kezdhette meg az offenzívát, amelyet egy passzolt touchdown formájában hamar 7-0-s előnyre váltottak. A negyed hátralevő részében már nem változott az eredmény, a támadó oldalon döcögött a játék, de a védelem jól állta a rohamokat és meccsben tartotta a hazai csapatot.

Az újoncok, a dabasi játékosokkal karöltve helytálltak

A második negyed hasonlóan folytatódott, mint az első játékrész, mindkét oldalon limitálták a defense-ek a támadókat, az Enthroners megszerezte az első interception-jét a mérkőzésen, de pontokra nem tudták váltani a szerzett labdát. A félidő vége előtt aztán megtört a jég a vendég gárdánál, és újabb szerzett TD-vel két labdabirtoklás különbségre növelték az előnyüket. Az extra pont nem sikerült, 13-0-s eredménnyel vonultak a csapatok szünetre.

A második félidőt mi kezdtük, de sajnos a támadás újabb interceptionnel ért véget. A fehérváriak a szerzett labdát újabb hatpontosra váltották, sikeres extrával, amivel 20-0-ra módosult az eredmény (a két csapat a HFL-ben is ilyen arányú mérkőzést játszott). Az utolsó negyedben előléptek Terjék András vezetésével a támadók és egy futott touchdownnal megszerezték első pontjainkat és visszajöttek a mérkőzésbe. A kétpontos kísérlet nem sikerült, de ennek ellenére mindössze 14 pont volt a különbség. Az Enthroners válaszul hamar szertefoszlatta a reményeket és a következő driveban visszaállította a 20 pontos különbséget. A védelem elfáradt a végére, ugyan kierőszakolt egy fumble-t, de az utolsó percekben, amikor már eldőlt a mérkőzés, és a Fehérvár továbbra is nyomott, két TD-t is engedtek, miközben az Offensenek nem sikerült megismételni a pontot érő támadás-sorozatot. A végeredmény Cowbells-Enthroners 6-39.

A kicserélődött keret számára a tanulás, az összeszokás, és a meccsrutin szerzése lehet a cél, a vereség ellenére nem szabad letörni, a rájátszás továbbra is elérhető, és bízhatunk egy sikeres szezonban. Miénk a jövő!

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login