Budapest Cowbells

Gyerektáborban járt a Cowbells!

A csapat sikeressége mellett az egyik legfontosabb célunk, hogy az amerikai futball sportágát tovább népszerűsítsük hazánkban. Ennek egyik állomásaként ellátogattunk a balatongyöröki Funside Balaton nyári táborba, ahol a gyerekek a Cowbells játékosaitól tanulhattak.

A Funside Balaton amerikai sportok tematikájú táborába péntek reggel érkeztek meg a csapat tagjai, addigra a 12-17 év közötti fiatalok már megismerkedtek tanáraiktól az amerikai futball alapszabályaival és kifejezéseivel a hét során. Az utolsó napon azonban a staféta átkerült a Cowbells négy játékosának kezébe, így a két délelőtti edzésen már tőlük hallhatták a gyerekek az instrukciókat.

A bemelegítés után offense és defense csapatok alakultak, és a nap folyamán ennek és az előzetesen meghatározott tervnek megfelelően folyt tovább a foglalkozás. A cél az volt, hogy a rendelkezésre álló idő alatt minél jobban felkészítsék a táborozókat egy flag foci mérkőzésre. A várva várt délutáni meccs előtti szabadprogram során további fiatalok is csatlakoztak, hogy kipróbálják a sportágat, és felmerülő kérdéseik is megválaszolásra kerültek.

“Táborozóinknak nagyon inspiráló volt, hogy profi játékosokkal találkozhattak és edzhettek együtt” – mondta Fonyódi Tamás, a Funside Balaton tábor vezetőedzője. “2013 óta választható amerikai futball foglalkozás balatoni táborunkban, és évről évre egyre többen érdeklődnek iránta. Ehhez járult hozzá idén a Budapest Cowbells látogatása, így még izgalmasabban zárulhatott a hét, és biztos vagyok benne, hogy új rajongókat is szereztek a sportágnak!”

“Amellett, hogy sikerült betekintést nyújtani az érdeklődő fiataloknak az amerikai futball szépségeibe, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a délután folyamán lejátszott mérkőzés, ahol abszolút várakozáson felül teljesítettek a srácok, kialakult egyfajta “edzői” workshop is, ahol a tábori sportoktatóknak is sikerült bővíteni a tudását szakkifejezésekkel, ok-okozati összefüggésekkel és taktikai ismeretekkel – mind támadó, mind védelmi oldalról. Mindezeken felül Farkas Ádámtól, csapatunk hivatalos MAFSZ játékvezetőjétől első kézből kaptak választ minden, az amerikai futball bonyolult szabályrendszerére vonatkozó kérdésre. Így nem csupán a sportág népszerűsítésére került sor, de sikerült szakmailag is támogatást nyújtani a sportoktatóknak, akik a jövőben még felkészültebben tudják oktatni a tábor résztvevőit.” – értékelte a napot Fóra Kamilló, csapatunk elkapója és rúgója.

Köszönjük a lehetőséget a Funside Balaton táborának, bízunk benne, hogy sikerült újat tanítani a gyerekeknek, és hogy nekik is olyan különleges élményt jelentett ez a nap, mint a mi csapatunknak!

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login