Budapest Cowbells

Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

November 27-én sorsfordító meccsel zárták az idényt a Cowbells legfiatalabb játékosai. A Budapest Wolves vendégeként arattak elsöprő győzelmet, amellyel a rájátszásba ugyan nem juthattak, de sikerült szépíteni a bajnokságban elért eredményen, megszerezve ezzel a Budapest Cowbells történetének első U15-ös győzelmét.

A mérkőzésen összeszedett és jó játékkal végre sikerült megmutatni mindazt a munkát és időt, amelyet július óta mind az edzők, mind a játékosok feláldoztak a jobb szereplés érdekében. A találkozó folyamán végig koncentrált bírt maradni a csapat, amely hamar hosszú játékokban és touchdownokban nyilvánult meg.

A végeredmény 58-36 lett a Cowbells javára. Knöpfl Bálint kevés olyan meccset tudhat maga mögött, ahol rosszul szerepelt, beleértve ezt is. Több hatpontosban is tevékenyen szerepet vállalt. Chogyelka Andrásnak most jött össze az első TD, amelyet majdnem 50 yard megtételével szerzett. Az elkapók között Somogyi Zalán is remekelt, valamint érdemes még kiemelni Pintér Lukács és Lehoczki Péter teljesítményét, hiszen több hosszú passzal vagy futással szereztek pontokat a mérkőzés folyamán.

Az összecsapás és a Cowbells U15 csapatának szezonbeli teljesítménye kiválóan mutatja, hogy a jó munkához idő kell. A játékosok nagy része jövőre már az idősebbek között fog indulni, amelyhez az alapokat megkapták.

Egy héttel korábban U17 és U19 korosztályban is az Újpest Bulldogs ellen lépett pályára a Cowbells, azonban ezek a találkozók már nem befolyásolták érdemileg a bajnokság végkimenetelét. Sajnos a Kolomposok mindkét csapata pszichés akadályokba ütközött, ami rányomta a bélyegét mutatott játékra.

Mint mindig, most is elmondhatjuk, hogy a hibákból lehet építkezni. Mindez azonban az U19 kivételével csak a következő évadban fog kamatozni. A junior keret hamarosan ismét összecsap a Bulldogokkal az elődöntőben.

You must be logged in to post a comment Login