Budapest Cowbells

Játékosaink és az NFL 1. rész

Csumán Boti talán sokunkhoz hasonlóan az első NFL-es élménye alapján választott magának kedvenc csapatot, de azóta is kitart a Seattle Seahawks mellett. Az elkövetkezendő éveket az építkezés és fejlődés időszakának tekinti, melynek végére a jelenlegi tehetséges fiatalokból hamarosan egy igazán ütőképes csapat állhat össze.

Miért pont ők, hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

2013-ban kezdtem el NFL-t nézni édesapámmal együtt, és pont úgy esett, hogy az első meccs, amit néztünk egy Seahawks meccs volt. Mivel mindketten újak voltunk a sportban, ezért értelemszerűen megragadott minket a csapat látványos játéka. Abban az évben a Legion of Boom dominálta a ligát az elképesztően fizikális védelmével, a támadók pedig Marshawn Lynch és Russel Wilson vezetésével hoztak össze nagy játékokat. Mindketten megragadtunk a csapatnál és rövid időn belül már minden meccsüket követtem. Többek között ennek a csapatnak köszönhetem azt is, hogy én is elkezdtem ezt a sportot.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az elmúlt években?

Az elmúlt évekre jellemzőek voltak a hullámzó eredmények. Ha azt mondták jó évünk lesz rossz volt, ha azt mondták rossz lesz akkor pedig jól teljesítettünk. Emiatt mindig érdekes nézni a Seahawks meccseit, bár szívbetegeknek nem ajánlanám, mert minden meccs az utolsó percben dől el, mi is 140-es pulzussal szoktuk befejezni a hajnali meccsnézést. Szerencsére a csapat esetleges negatív szereplése sem tántorított el a szurkolástól, hiszen négy éve és most is lesz szerencsém egy meccsükre kimenni, és ezekre egész életemben emlékezni fogok.

Ki a csapatból a kedvenc játékosod?

A kedvenc játékosom sajnos már nem játszik, Kam Chancellor még a 2010-es években volt kulcsfontosságú tagja a védelmünknek és a csapatunknak. Nagyon tetszett az, ahogy hozzáállt a játékhoz és amilyen szinten tudta vezetni a védelmünket, ezen kívül úgy gondolom sok újítást hozott Earl Thomassal együtt a safety posztra. A fizikalitást feltétlen lehet róla mintázni, bár sajnálatos módon többek között az emiatt bekövetkezett nyaksérülése miatt kellett abbahagynia a sportot. Ha a saját pozíciómon kellene mondanom valakit, akkor az mindenképpen D.K. Metcalf lenne, egy eszméletlen felépítésű emberi gép. Az ő NFL-re való felkészülése mindenféleképpen példa előttem, hiszen egy olyan sérülésből épült fel, amire azt mondták nem is játszhat többet. Mivel jelenleg én is sérüléssel szenvedek, sokszor ad nekem motivációt. Az ő küzdeni akarása abszolút tekinthető elérendő célnak az összes másik játékosnak akár az NFL-ben, akár itthon.

Mit vársz az idei szezontól?

Jelenleg egy nagyobb újraépítés közben vagyunk. Tekintve, hogy nincsen franchise QB a csapatban, így ettől az évtől sokat nem várok, de ezt el is fogadtam, hiszen fontos, hogy jövőre jó helyen tudjunk draftolni egy potenciális kezdő kaliberű irányitót. Egy olyan szezont várok, ahol a fiatal tehetségeink megmutathatják mit is tudnak és látszódjon egy fejlődési folyamat velük. Szerintem egy 6-11-es mérleg körül fognak zárni és így talán az első 6 hely egyikén tudunk majd draftolni.

Miben látsz veszélyt?

A csapat gyengesége mindenképpen a meglehetősen kérdőjeles irányitó poszt, hiszen két irányító is van a keretben, akik versenyeznek a kezdő helyért, de egyikük sem olyan kaliberű, amelyre alapozni lehetne. A másik problémát abban látom, hogy jelenleg a legtöbb pozícióban nincsen olyan veterán, aki nevelhetné a fiatal játékosokat, rengeteg klasszis játékossal szörnyen bántak és elküldték: Bobby Wagnert, Richard Shermant vagy éppen Russel Wilsont is. Még egy hiba talán, amit lehet mondani, hogy sokszor koncepció nélkül futunk neki egy szezonnak. Ez a vezetőség hibája úgy gondolom, nem lehet „lesz ami lesz” mentalitással Super Bowlt nyerni.

Mi a csapatod erőssége?

A csapatunk erőssége szerintem az, hogy nagyon sok kiaknázatlan nyers játékosunk van rettentő magas plafonnal, ez néha meg is látszik, viszont ennek kiaknázására a jövőben több energiát kellene fektetni szerintem. A liga egyik legjobb elkapó duójával rendelkezünk, ugyanakkor kérdéses mennyire lesz sikeres a passzjáték, bár idén a fal mindkét oldalát meglehetősen javította a csapat draft alatt. Én úgy gondolom, hogy ha ez a tehetséges fiatalokból álló csapat összeszokik és tovább fejlődik, nagyon sikeres jövő elé nézünk. Értelemszerűen a következő 1-2 év nem rólunk fog szólni, de ezt 10 év folytonos playoff szereplés után nem is lehet elvárni.

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login