Budapest Cowbells

Játékosaink és az NFL 1. rész

Csumán Boti talán sokunkhoz hasonlóan az első NFL-es élménye alapján választott magának kedvenc csapatot, de azóta is kitart a Seattle Seahawks mellett. Az elkövetkezendő éveket az építkezés és fejlődés időszakának tekinti, melynek végére a jelenlegi tehetséges fiatalokból hamarosan egy igazán ütőképes csapat állhat össze.

Miért pont ők, hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

2013-ban kezdtem el NFL-t nézni édesapámmal együtt, és pont úgy esett, hogy az első meccs, amit néztünk egy Seahawks meccs volt. Mivel mindketten újak voltunk a sportban, ezért értelemszerűen megragadott minket a csapat látványos játéka. Abban az évben a Legion of Boom dominálta a ligát az elképesztően fizikális védelmével, a támadók pedig Marshawn Lynch és Russel Wilson vezetésével hoztak össze nagy játékokat. Mindketten megragadtunk a csapatnál és rövid időn belül már minden meccsüket követtem. Többek között ennek a csapatnak köszönhetem azt is, hogy én is elkezdtem ezt a sportot.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az elmúlt években?

Az elmúlt évekre jellemzőek voltak a hullámzó eredmények. Ha azt mondták jó évünk lesz rossz volt, ha azt mondták rossz lesz akkor pedig jól teljesítettünk. Emiatt mindig érdekes nézni a Seahawks meccseit, bár szívbetegeknek nem ajánlanám, mert minden meccs az utolsó percben dől el, mi is 140-es pulzussal szoktuk befejezni a hajnali meccsnézést. Szerencsére a csapat esetleges negatív szereplése sem tántorított el a szurkolástól, hiszen négy éve és most is lesz szerencsém egy meccsükre kimenni, és ezekre egész életemben emlékezni fogok.

Ki a csapatból a kedvenc játékosod?

A kedvenc játékosom sajnos már nem játszik, Kam Chancellor még a 2010-es években volt kulcsfontosságú tagja a védelmünknek és a csapatunknak. Nagyon tetszett az, ahogy hozzáállt a játékhoz és amilyen szinten tudta vezetni a védelmünket, ezen kívül úgy gondolom sok újítást hozott Earl Thomassal együtt a safety posztra. A fizikalitást feltétlen lehet róla mintázni, bár sajnálatos módon többek között az emiatt bekövetkezett nyaksérülése miatt kellett abbahagynia a sportot. Ha a saját pozíciómon kellene mondanom valakit, akkor az mindenképpen D.K. Metcalf lenne, egy eszméletlen felépítésű emberi gép. Az ő NFL-re való felkészülése mindenféleképpen példa előttem, hiszen egy olyan sérülésből épült fel, amire azt mondták nem is játszhat többet. Mivel jelenleg én is sérüléssel szenvedek, sokszor ad nekem motivációt. Az ő küzdeni akarása abszolút tekinthető elérendő célnak az összes másik játékosnak akár az NFL-ben, akár itthon.

Mit vársz az idei szezontól?

Jelenleg egy nagyobb újraépítés közben vagyunk. Tekintve, hogy nincsen franchise QB a csapatban, így ettől az évtől sokat nem várok, de ezt el is fogadtam, hiszen fontos, hogy jövőre jó helyen tudjunk draftolni egy potenciális kezdő kaliberű irányitót. Egy olyan szezont várok, ahol a fiatal tehetségeink megmutathatják mit is tudnak és látszódjon egy fejlődési folyamat velük. Szerintem egy 6-11-es mérleg körül fognak zárni és így talán az első 6 hely egyikén tudunk majd draftolni.

Miben látsz veszélyt?

A csapat gyengesége mindenképpen a meglehetősen kérdőjeles irányitó poszt, hiszen két irányító is van a keretben, akik versenyeznek a kezdő helyért, de egyikük sem olyan kaliberű, amelyre alapozni lehetne. A másik problémát abban látom, hogy jelenleg a legtöbb pozícióban nincsen olyan veterán, aki nevelhetné a fiatal játékosokat, rengeteg klasszis játékossal szörnyen bántak és elküldték: Bobby Wagnert, Richard Shermant vagy éppen Russel Wilsont is. Még egy hiba talán, amit lehet mondani, hogy sokszor koncepció nélkül futunk neki egy szezonnak. Ez a vezetőség hibája úgy gondolom, nem lehet „lesz ami lesz” mentalitással Super Bowlt nyerni.

Mi a csapatod erőssége?

A csapatunk erőssége szerintem az, hogy nagyon sok kiaknázatlan nyers játékosunk van rettentő magas plafonnal, ez néha meg is látszik, viszont ennek kiaknázására a jövőben több energiát kellene fektetni szerintem. A liga egyik legjobb elkapó duójával rendelkezünk, ugyanakkor kérdéses mennyire lesz sikeres a passzjáték, bár idén a fal mindkét oldalát meglehetősen javította a csapat draft alatt. Én úgy gondolom, hogy ha ez a tehetséges fiatalokból álló csapat összeszokik és tovább fejlődik, nagyon sikeres jövő elé nézünk. Értelemszerűen a következő 1-2 év nem rólunk fog szólni, de ezt 10 év folytonos playoff szereplés után nem is lehet elvárni.

You must be logged in to post a comment Login