Budapest Cowbells

Játékosaink és az NFL 2. rész

A kedvenc csapatunk kiválasztásában – különösen, amikor még a játékkal nem vagyunk tisztában – sokszor befolyásol a csapat színe, meze, logója. Nem volt ez másképp Takács Rolival sem, aki ennek és egy emlékezetes passznak köszönhetően vált Tennessee Titans szurkolóvá. Az utóbbi években folyamatosan túlteljesítő és meglepetéseket okozó csapattól idén már reális elvárás a konferenciadöntő.

Miért pont ők, hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

A 2017-es szezonban kezdtem el követni az NFL-t, és legelsőnek a Titans colour rush mez színe tetszett meg, aztán a 2017-es szezon wild card körében Mariota saját magának passzolt td-je volt az az esemény, ami abszolút Titans szurkolóvá tett.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az elmúlt években?

A 2021-es szezon alapszakasz abszolút túlteljesítés volt számomra, ezzel szemben No.1 seedként kiesni első körben pedig csalódás volt. A 2019-es és 2020-as szezonok egyaránt várakozáson felüliek voltak, főleg a 2019-es AFC championshipig való eljutás, illetve a Ravens upset volt az egyik legpozitívabb pillanat az elmúlt években.

Ki a csapatból a kedvenc játékosod?

Talán mindenki azt várná, hogy Derrick Henry-t mondjam, azonban Jeffery Simmons a kedvenc játékosom, nagyjából a draftolása, 2019 óta. Emlékszem, hogy térdsérülésből jött vissza, emiatt csak a 2019-es szezon 6. hetében mutatkozott be újoncként, azonban azóta a lehető legmagasabb szinten teljesít a játék minden elemében.

Mit vársz az idei szezontól?

Pozitívan hozzáállva abszolút a Super Bowl az elvárás, azonban reálisan nézve csoportgyőzelem, wild card kör és egy divisional round vereség. Az offseason rengeteg mozgást hozott, legnagyobb bombaként A.J. Brown elcserélése az Eagles-be. Helyette draftoltuk Treylon Burks-ot, aki inkább a szezon második felében lehet nagyon hasznos eleme a támadósornak. Robert Woods jött még a címvédő Ramstől, azonban ACL szakadásból jön vissza, meglátjuk milyen állapotba lesz a térde. Henry is sérülésből jön vissza, az ő állapota is kérdéses.

Miben látsz veszélyt?

A legnagyobb veszélyt abszolút az elkapó gárdában látom, jelenleg a liga alsó harmadába tartoznak szerintem. Ezen felül a támadófal teljesítőképessége a legnagyobb kérdés. Futásblokkolásban abszolút korrektek lesznek, azonban a passzblokkolás nagyon nagy kérdőjel.

Mi a csapatod erőssége?

A védelem lehet a legnagyobb erőssége a csapatnak idén, abszolút egy alulértékelt egység a ligában. Ezen felül Henry lehet a legnagyobb meglepetésfaktor (ha lehet annak nevezni :D), képes egyedül is eldönteni meccseket. Ami a Titans erőssége még, az a szoros meccseken való teljesítése. Nagyon jó Vrabel time managementje, ezáltal már évek óta nagyon jól teljesít a csapat a nagyon szoros meccseken.

You must be logged in to post a comment Login