Budapest Cowbells

Játékosaink és az NFL 5. rész

Farkas Ádám már azelőtt az amerikai foci rabjává vált, hogy az NFL közvetítések megérkeztek volna hazánkba. Kedvenc csapatát pedig a legtöbbekkel ellentétben nem színek, sisakok vagy mezek határozták meg, hanem már az elejétől fogva megragadta őt az Indianapolis Colts játékstílusa.

Miért pont ők, hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

Még anno a 2000-es évek elején egy külföldi sport adón láttam egy NFL összefoglalót, és nagyon megtetszett, hogy amíg a legtöbb csapat futott, addig a Coltsnál főleg a passzok domináltak. Fogalmam sem volt még ekkor a ligáról, a csapatokról vagy a szabályokról. Aztán ahogy egyre többször futottam bele ezekbe a műsorokba, és egyre jobban megtetszett. Ekkor még mindig fogalmam sem volt róla, hogy jó csapat-e a Colts, csak követtem az eredményeket. Később hozzájutottam a Madden NFL nevű játékhoz, illetve itthon is elkezdték közvetíteni a meccseket, így addigra már a csíkok szurkolójának mondhattam magam.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az elmúlt években?

Röviden összefoglalva: s**r. Sajnos az elmúlt évek arról szóltak hogy nem sikerült megtalálni a következő franchise irányítót, így pedig hiába van egy jó alap a csapatnál, nem sikerült komolyabb eredményeket elérni. A tavalyi szezon végén egy meccsre volt a rájátszás, de azt is sikerült elrontani és így lemaradni a playoffról.

Ki a csapatból a kedvenc játékosod?

Egy régóta a Coltsnak szurkoló embernek ki más is lehetne a kedvence, mint Peyton Manning. Viszont ha a jelenleg is aktív játékosok közül kellene mondanom valakit, akkor az nem más mint Kenny Moore. Draftolatlan játékosként került a ligába, ráadásul nem is prototípus méretekkel rendelkezik, mégis megmutatta, hogy megfelelő alázattal és szorgalommal – a posztján – liga elit tud lenni. Az, pedig hogy pár éve itt Magyarországon az AFWB Camp keretein belül személyesen is találkozhattam vele, még tovább növelte a rajongásom.

Mit vársz az idei szezontól?

Elsősorban azt, hogy rájátszásba jut a csapat. Utána már minden kör ajándék. A csoportot papírforma szerint nyernünk kéne, de a Titanssel szerintem nagy csata lesz a csoport győzelemért. Azzal, hogy új irányítója lett a csapatnak, előrelépést várok a passzjátékban, ez pedig segíthet abban, hogy ez eddig is jól működő futást ne nagyon tudják megfogni. Viszont szerintem mindennek az alapja az, hogy JT egészséges tud-e maradni az egész szezonban.

Miben látsz veszélyt?

A legnagyobb problémát az elkapó sorban látom, hiszen Pittmanen kívül nincs más jó célpont a támadóknál. Ezen kívül talán a legnagyobb problémát az jelentheti, hogy nem elég mély a keret, így bizonyos posztokon nincs minőségi cseréje a csapatnak.

Mi a csapatod erőssége?

Egyértelműen a futójáték, (ezzel együtt a futásblokkolás), illetve a csapategység. Indianapolisban többen is elmondták, hogy egy igazi közösség alakult ki, és ez az, ami segíthet, hogy a csapat túllendüljön egy esetleges hullámvölgyön.

You must be logged in to post a comment Login