Budapest Cowbells

Játékosaink és az NFL 6. rész

Fróna Levi előbb kezdte űzni a sportágat, mint követni az NFL-t. A neki javasolt játékosposztnak köszönhetően vált Green Bay Packers szurkolóvá. Az elmúlt szezonok fényében bizakodó csapatát illetően és nem meglepő, hogy idén egyértelműen a Super Bowl győzelem a cél.

Miért pont ők, hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

2009-ben kezdtem az amerikai focit, ekkor még semmit nem tudtam a csapatokról vagy a sportról. Mikor mondták, hogy legyek LB, azt mondtam oké, és utána néztem mit is jelent ez. Így akadtam rá Clay Matthewsra, aki akkoriban a Green Bay szélsője volt, így elkezdtem nekik szurkolni és folyamatosan néztem a meccseket, hogy megértsem a játékot.

Hogyan értékeled a csapat teljesítményét az elmúlt években?

Vegyes érzésekkel vagyok, mert van egy csúcs irányítónk Aron Rodgers személyében, aki gond nélkül dominálja a csoportot, azonban a playoffban mindig megakad a csapat, pedig a potenciál megvan bennük. Bízom benne, hogy idén sikerül feltenni az i-re a pontot és Super Bowlt tudunk nyerni.

Ki a csapatból a kedvenc játékosod?

De’Vondre Campbell, aki a védelem oszlopos tagja. Jól irányítja a csapatot, igazi veterán védő, 29 éves és 2016 óta játszik a ligában, tavaly 136 tacklet jegyzett, ami jónak számít, remélem idén is tartani tudja ezt a szintet.

Mit vársz az idei szezontól?

Természetesen rutinos rájátszás résztvevőként az a minimum, hogy bejutunk a playoffba. Bár azt el kell ismernem, hogy Davante Adams távozása után nehezebb dolga lesz Rodgersnek. Reméljük sikerül összecsiszolódni kellőképpen az elkapósorral.

Miben látsz veszélyt?

Nincs ismert gyengeségünk, aki nyerni tud ellenük az fixen csal, vagy a bírók elfújták a meccset.

Mi a csapatod erőssége?

Tradicionálisan jó az offense, főleg a levegőben, de Aaron Jones-al a földön is ütőképesek leszünk.

You must be logged in to post a comment Login