Budapest Cowbells

Külföldi csapatokat fogadtunk az előszezonban

Túl vagyunk az előszezoni meccseken, melyeket a szlovák Nitra Knights és a cseh Brno Alligators csapatával játszottunk. Mint ahogy a hazai bajnokság, a Cowbells is nagy változásokon ment át az elmúlt időszakban, így egy nagymértékben újjáépített együttessel vágunk neki a szezonnak. Már csak ezt a két mérkőzést tekintve is a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, edzőink bizakodva készülnek az első tétmérkőzésekre.

A Nitra elleni meccsen még látszott az összeszokottság hiánya, amit az ellenfél ki is használt és megnyerte a mérkőzést. Ellenben a Brno ellen már sokkal nagyobb volt az összhang, ami a játékunkon is meglátszott. Sokkal több volt a szép megmozdulás mind támadó, mind védő oldalon. Nagy volt az előrelépés a két mérkőzésen mutatott játékunk között és ha ezt sikerül tovább javítani, komoly esélyekkel indulhatunk az április 8-án induló Divízió 1-es és a rá egy hétre kezdődő HFL szezonban is.

Az edzők kérésére mindkét mérkőzés kontaktokat csökkentő szabálymódosításokkal zajlott, ezzel is elkerülve az esetleges sérüléseket. Sajnálatos módon azonban a Brno elleni meccs utolsó perceiben lent maradt a földön az egyik kulcsjátékosunk, Komiszár Kristóf, akire sérülése miatt a következő mérkőzéseken nem számíthat csapatunk. Innen is jobbulást kívánunk neki!

A bajnokság és a játékosaink mellett edzői stábunk is változáson ment át. Az új vezetőedző mellett az idei szezonban a csapat mellett tudhatunk még két amerikai szakembert, akiket meg is kérdeztünk a látottakról.

A támadóoldalról Benjamin Bowdent, a HFL csapatunk QB edzőjét és egyben DIV1 csapatunk támadókoordinátorát kérdeztük: ,,Összességében úgy gondolom, hogy sokat megtudhattunk magunkról.  A nyitrai és a brnói csapat olyan kihívások elé állított minket amire szükségünk volt, hogy fejlődhessünk, mint csapat. Látni lehetett hogyan javult a játékunk a Nitra elleni meccsről a Brno ellenire. Ez adhat nekünk önbizalmat amire szükségünk lesz a szezon során.”

,,Az előszezon mindig nagyon fontos és érdekes. Ekkor láthatod mennyire felkészült igazán a csapatod. Sokat tanultunk ebből az előszezonból és alig várom, hogy lássam ezeket az embereket fejlődni és erősen nekivágni a szezonnak!” – mondta Jonathon Laser, aki DB edzőként segíti játékosainkat.

A Divízió 1-es szezonunkat idén hazai pályán a Wolverines ellen kezdjük meg, míg a HFL-ben a Rangers csapatához látogatunk 2 hét múlva, akik már most hétvégén megkezdték a szereplésüket a Borsod Bobcats együttese ellen, ahol 9-6-ra vereséget szenvedtek.

Bizakodva és kíváncsian várjuk mit tartogat számunkra az idei szezon!

A cikkben Csumán Tamás és Velikovszki Zsolt fényképeit használtuk.

Hajrá Cowbells!

You must be logged in to post a comment Login