Budapest Cowbells

Így láttuk mi – Super Bowl LV

Hétfő hajnalban véget ért az LV. Super Bowl, amelyet nagy meglepetésre a Tampa Bay Buccaneers nyert meg. Tippjátékunk során a többség a Kansas City csapatát várta végső győztesnek, ami nem véletlen, hiszen a mérkőzés előtt Patrick Mahomes vezette Chiefs számított esélyesebbnek, de Tom Brady vezérletével a Buccaneers 31 – 9 arányban múlta felül ellenfelét.

Egy furcsa szezont zárt le az idei Super Bowl, hiszen a pandémiás helyzet miatt a Tampa Bay ugyan hazai pályán, de nem teltház előtt játszhatta le a döntőt. A nagyjából 22 000 néző, akik helyszínen tekinthették meg a mérkőzést, történelmi tettnek lehettek tanúi. Tom Brady megszerezte hetedik gyűrűjét, és a Buccaneers lett az első olyan csapat az NFL történetében, amelyik hazai pályán nyerte meg a Super Bowlt. A mérkőzésen leginkább a védelem dominált, amely 9 ponton tartotta az egész évben nagyszerűen játszó Patrick Mahomest és a Chiefs félelmetes támadósorát, de nem mehetünk el szó nélkül Brady és Gronk párosa mellett, akik ismét összehoztak aktuális csapatuknak egy bajnoki címet.

A Cowbells csapatából Magyar Ádámot (DE), Magyar Csanádot (WR/K) és Németh Marcit (DB) kérdeztük, hogyan látták a mérkőzést:

M.Á.: „A két tackle hiánya látszódott a Chiefs offense falán, ezt kihasználva a Bucs és a „zseni” Todd Bowles folyamatos blitz sémákat küldött Mahomesra. Nem tudtak túlugrani az offense gyengeségükön és megújulni, gyorsabb játékot behívni, ezzel a rossz coachinggal nem lehetett pontot szerezni. Nálam az MVP Lavonta David és Shaq Barret megosztottan.”

M.Cs.: „Brady már megint… Nem kicsit volt ironikus az a pár reklám, ami róla meg Gronkról szól, de nagyot tudtak menni az egész rájátszásban. Végy egy jó védelmet, egy jó futójátékot és a siker jön magától. Brady nem csinált butaságokat és simán letarolták a Chiefs kifáradt csapatát. Mint bármelyik nagy irányítónak Mahomesnak is kell egy csapat és ha a fizetéséből nem enged akkor komoly problémák lehetnek a jövőben. Nálam jövőre is top 4-es csapat, de kérdés, hogy egyben tudják-e tartani ezt a gárdát.”

Gronkowski megszerzi a vezetést csapatának

N.M.: „Tom Brady-n a meccs elejétől kezdve látszott az elszántság. Borzasztóan jó munkát végzett ő és az egész csapat a felkészülésben és az elemzésekben. Brady maga a nyertes mentalitás, Gronkkal pedig nagyszerű párost alkotnak, ez már bebizonyosodott a Pats-es időkben is. Mahomes lehet az „új Brady”, habár teljesen más a játék stílusuk. A Chiefs irányítója még sokkal vakmerőbb (lásd estében dobott passzok). Meglátszott, hogy a Chiefsből hiányzott több kezdő offense fal, de az egész csapatot enerváltnak láttam. Tom Brady számos Super Bowlban játszott már, sokkal rutinosabban oldja meg az ilyenkor a játékosokra nehezedő nyomás okozta „problémákat”. Mindenesetre óriási karrier áll Mahomes előtt a játékstílusa miatt, ha nem sérül meg.”

A Super Bowl MVP-je Tom Brady lett, akinek ez volt a tizedik döntője, és az ötödik ilyen címe.

Tom Brady 7. alkalommal emeli magasba a Lombardi-trófeát

Tampa Bay-ben tökéletesen összeállt az idei évre a csapat, de kérdés, hogy meg tudják-e tartani a legjobbjaikat. Egy ilyen védelemmel és támadósorral jövőre is számolni kell velük, míg a Chiefs, ahogy idén is, úgy a következő szezonban is az egyik esélyese, hogy elhódítsa a Lombardi-trófeát. Reméljük, nekünk is hasonlóan sikeres szezont sikerül majd zárnunk, mint a Bucs-nak.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Képek forrása: https://edition.cnn.com/2021/02/07/us/gallery/super-bowl-2021-photos/index.html?fbclid=IwAR34rV9Ll-JOxK_afpUgmEoYDRyL_E4gJbFAV3S7_L0efNq1M4dJYuRQzuE

You must be logged in to post a comment Login