Budapest Cowbells

Már nem zárhatja veretlenül az alapszakaszt a Cowbells 2

Hétvégén sajnos súlyos vereséget szenvedett második csapatunk a DEAC Gladiators együttesétől, 49-26 arányban. Cowbells 2 már biztosan csoportgyőztes, így a rájátszás nem került veszélybe, viszont biztossá vált, hogy az elődöntőben a Gladiátorokat fogadjuk majd.

Hiába állt mellénk a szerencse a pénzfeldobás során, a hazaiak megfojtották első támadósorozatunkat, majd egy hosszú passzal és sikeres jutalomponttal megszerezték a vezetést. A következő támadó drive-ot Pusztai Vendel futott hatpontosa zárta, majd Szekeres Márton rúgásával sikerült egyenlíteni. Ezt követően a debreceni gárda ismét pontot szerzett, visszaszerezte a labdát, majd ismét beértek a célterületre.

21-7-es állásnál, a második negyed közepének környékén egy sikertelen field goal miatt ismét elveszítettük a labdát, ám ezúttal sikerült megállítani a DEAC együttesét. A félidő vége felé Kelemen Marci futott be célterületre, majd sikeres jutalomkísérlet után 21-14-re sikerült zárkóznunk. A hátralévő egy percben sikerült visszaszereznünk a kirúgást, miután az ellenfél visszahordója elejtette a labdát. Néhány kísérlettel később Tóth Ákos fogadott egy passzt a pylon-ok között, extrapontokat azonban nem sikerült szerezni, így kialakult a félidei állás, amely 21-20 volt a hazaiak javára.

Tóth Ákos ismét fontos szerepet játszott a támadásban

A második félidő még rosszabbul sikerült, mint az első. A debreceniek négy alkalommal verekedték át magukat védőinken, 28 ponttal növelve előnyüket. Második csapatunk támadói csupán egy alkalommal lépték át a gólvonalat. Az utolsó Cowbells touchdown Hegyi Gergő nevéhez fűződik, aki Kelemen Marci passzából szerezte meg a hat pontot. A jutalomkísérlet sikertelen volt, így a hazaiak következő támadása beállította a találkozó végeredményét, a 49-26-ot.

Kemény leckét kapott a Cowbells 2, de talán a legjobbkor érkezett a pofon. Ez a vereség emlékezteti a csapatot, hogy nem szabad leengedni, hiába van meg a Nyugati csoport első helye. A meccs hibáit az edzők és a játékosok kielemzik és mindenki mindent meg fog tenni, hogy hasonlóan gyenge találkozót több alkalommal ne játszunk.

Ezen a héten a Miskolc American Football Team ellen lép majd pályára a Cowbells 2 a Tichy Lajos Sportcentrumban.

A cikkben Bellon Bíborka fényképei láthatóak.

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login