Budapest Cowbells

Mercy Rule-lal sikerült biztosítani a rájátszást

Június 12-én a Tatabánya Mustangs vendégeként aratott elsöprő győzelmet a Cowbells 2. A mérkőzés utolsó negyede már folyamatosan futó óra mellett zajlott, hiszen addigra kialakult a Mercy Rule-hoz szükséges 35 pontos különbség. A mérkőzés végeredménye 63-14 lett a budapestiek javára.

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte, így az első támadást a vendégek vezették. Remekül haladt az offense és Saliga Norbert futásával meg is született a meccs első hatpontosa, Szekeres Márton jutalomrúgásával pedig 7-0-s részeredmény alakult ki. A fővárosiak védelme is bemutatkozott és egy Komiszár Kristóf által összeszedett fumble-lal labdát szereztek. A kékmezes támadók ismét nem hagyták pontszerzés nélkül a közönséget és Kis-Prumik Attila touchdownjával 14-0-ra módosult az eredmény. Ezt követően ismét gyorsan sikerült leparancsolni a hazai támadóegységet, majd Szekeres Márton elkapásával és rúgásával 21-0-ra duzzadt a Cowbells előnye.

A védelem kitett magáért

A parádés első negyed után hasonlóan bravúros második következett. Igen gyorsan sikerült a pálya szélére küldeni a hazaiak támadóit, majd Gyöngyösi Balázs szinte azonnal befutott a pylonok közé, 53 yardot megtéve egy playben. 28-0-nál aztán kicsit magukra találtak a Musztángok és egy touchdown-nal sikerült szépíteniük, illetve ezt megelőzően szereztek egy interceptiont is. A félidő vége előtt Dobos Attila egy hosszú passz elkapásával állította be a játékrész 35-7-es eredményét.

A második félidő elején újabb hazai touchdown született, ezt követően azonban csak kékmezes fordult  meg a célterületen. Először Gyöngyösi Balázs futott touchdownja és egy sikertelen jutalompont változtatott a számokon, így 41-14 szerepelt az eredményjelzőn. Nem sokkal később Kis-Prumik Attila hat- és Osváth Tibor kétpontos elkapása növelte a vendégek előnyét, amely immár elegendő volt a Mercy Rulehoz. A következő hazai támadás Kabátnik Péter interceptionjével ért véget, amit rövid időn belül Kis-Prumik Attila újabb hatpontosra váltott. Az utolsó negyednek 56-14-es állásnál futottak neki a csapatok.

Kis-Prumik Attila négy touchdownt szerzett

 

A záró játékrészt Farkas Ádám interceptionje nyitotta, amelyet ismét Kis-Prumik Attila értékesített. 63-14-nél, a mérkőzés zárásaként Kollman Péter kiütötte a labdát a hazaiak irányítójának kezéből, amelyet Kiss Huba szedett össze. 

A Tatabánya Mustangs elleni nagyarányú győzelem amellett, hogy biztosította a Cowbells 2 helyét a Divízió I rájátszásában, a csapat történetének első Mercy Rule győzelme volt. 

A további mérkőzéseinkről és a csapat mindennapi életéről Faceook és Instagram oldalunkon adunk hírt.

A cikkben Csumán Tamás képeit használtuk. 

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login