Budapest Cowbells

Nyugaton és Keleten is játszott a Cowbells

November 12-én a Cowbells U15 csapata Győrzámolyra utazott, ahol a Szigetköz Bandits hasonló korú egységével csapott össze, november 13-án pedig U19 mérkőzés zajlott Debrecenben a Gladiators és a Cowbells között. A szombati találkozó szoros volt, de a hazaiak győzelmével zárult, vasárnap azonban elsöprő diadalt arattak a budapestiek.

A győrzámolyi mérkőzésre nagy várakozással érkeztek a játékosok, mivel az edzéseken már egészen jól nézett ki játék. A meccsen azonban hibát hibára halmozott a fővárosi gárda, amely meg is látszik az eredményen. Ennek ellenére egy kifejezetten jó hangulatú összecsapást hozott össze a két csapat. Az első félidei sok elveszített labda megbosszulta magát, így 22-8-as hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. A második félidőben azonban már jobban koncentráltak a Cowbells játékosai, így Somogyi Zalán második elkapott TD-je és Knöpfl Bálint interception return touchdown-ja közelebb hozta a vendég csapatot és beállította a végeredményt ami 20-30 lett a Banditák javára.

A szombati hideg zuhany után vasárnap egy jelentősen kellemesebb élmény következett. A DEAC Gladiators vendégeként lépett pályára a Cowbells, ezúttal a junior korosztályban. Ez már egy igazi tétmérkőzés volt, hiszen a rájátszásba jutás múlt ezen a győzelmen. Az előbbi mellett motiválta a csapatot az is, hogy a hétvégit megelőző meccsen egy hatalmas pofont kaptak az Enthronerstől. Már az első pillanattól kezdve dominált a fővárosi támadó- és védőegység. A játékosok között Major Zsigmond, a csapat irányítója játszott kiemelkedően jól. Öt alkalommal adott hat pontot érő passzt és egyszer lábon is szerzett pontokat. A végeredmény 45-8 lett a Cowbells javára.

A felemás hétvége után joggal örülhetnek a junior keret tagjai, hiszen ezzel a diadallal elég előkelő helyre kerültek a bajnokság tabelláján. Mindkét meccs, ugyan más-más okból, de kiváló alapot szolgáltat, amelyre a hátralévő találkozók játékterve és a játékosok motivációja is építhető.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login