Budapest Cowbells

Super Bowl Cowbells szemmel

A hétvégi NFL nagydöntő kapcsán két játékosunkkal, a Los Angeles Rams drukker Makovics Balázzsal és a Cincinnati Bengals drukker Szüts Bencével beszélgettünk. Mindketten elmondták miként kötődnek az adott csapathoz, és mik a várakozásaik a Super Bowlt illetően.

Hogyan kezdtél el szurkolni a csapatnak?

Balázs: Kezdetben a Seattle Seahawksnak szurkoltam, de amikor 2020 elején itthon átkerültem a védőfalba, elkezdett jobban érdekelni és tetszeni a védelem munkája. Ebben az időben a Ramsnek volt a legjobb védelme és közülük is kifejezetten szimpatikus volt a védőfalember Aaron Donald, ezért ’váltottam’.

Bence: Már a kezdetektől Bengals fannak mondhatom magam. Ez nagyjából 2016-ot jelent azóta követem az NFL-t. Először a csapat mez, sisak dizájnja fogott meg (egyszerűen nincs izgalmasabb szerelése senkinek az NFL-ben) utána pedig az olyan játékosok, mint A.J. Green, Adam „Pacman” Jones vagy Vontaze Burfict.

Mi volt a szezon előtti elvárásod?

Balázs: Már a szezon előtt is számítottam arra, hogy a rams Super Bowl contender lesz, erre még inkább ráerősítettek McVay-ék, amikor teljes erővel win now funkcióba kapcsoltak és többek közt megszerezték Matthew Staffordot. Később Von Millerrel és Odell Beckhammel megerősödve pedig nem is szabadott lejjebb rakni a lécet. Az AFC-ben láttam mire képes a Bengals, de azt nem gondoltam volna, hogy meg tudják állítani Mahomesékat. NFC oldalon arra számítottam, hogy a Packers eljut a konferenciadöntőig és velük kell majd megküzdenie a Ramsnek a Super Bowlba jutásért.

Bence: Szezon előtt a legnagyobb álmom egy playoff győzelem volt, persze poénból egész évben mondogattam, hogy a Bengals Super Bowlig jut, de ezt nem igazán gondoltam komolyan egészen a Chiefs elleni alapszakasz meccsig. Ott bebizonyosodott számomra, hogy ez a csapat bárkit megtud verni és a „Super Bowl álom” kezdett valósággá válni.

Kitarthat ez a teljesítmény a következő szezonokban is?

Balázs: Azt várom, hogy a 2022-es idényben is hasonlóan erős marad a csapat és nem gondolom, hogy gondot okozna elérni a playoffot. Az öregedő játékosok és a lejáró szerződések miatt, viszont szerintem lassan elkerülhetetlen egy nagy generációváltás, amikor is gyengébb teljesítmény fog hozni a csapat.

Bence: Én úgy gondolom, hogy ez egy új korszak kezdete és a Bengals stabil playoff résztvevő lesz az elkövetkező években. Főleg, ha sikerül az offensive line megerősítése az offseason-ben, a Bengals offense az egyik legerősebb lesz az NFL-ben.

Ki lehet a kulcsember?

Balázs: Bármennyire is szeretném Aaron Donaldot mondani kulcsjátékosnak és remélem rámcáfol, de szerintem a győzelem azon fog múlni, milyen napot fog ki Matt Stafford. Ettől függetlenül a Rams védőfalában különösen bízok, hogy képes lesz fenntartani egész meccsen a nyomást Burrow-val szemben, ahogy azt láthattuk a 49ers elleni utolsó percekben is.

Bence: Nem tudnék egy játékost kiemelni, mint kulcsembert. Sok minden kell a győzelemhez. Trey Hendricksontól és a D-faltól sokat várok, ha nyomás alatt tudják tartani Staffordot, a Bengals secondarynek vidám napja lesz. Nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy Joe Burrow ne legyen zseniális. Az igazi kérdés az lesz, hogy Chase lesz-e az, akit tömnek a labdákkal, vagy az ő duplázása esetén Tee Higginsnek vagy Tyler Boydnak lesz-e lehetősége kimagasló teljesítményt nyújtani.

Miben látsz veszélyt?

Balázs: Staffordot egy nagyszerű irányítónak gondolom, de a szezon során láthattuk, hogy sokszor oda próbálja meg beerőltetni a labdát, ahova nem kéne és sok turnover születik belőle. Remélem ezen a meccsen nem fog megpróbálni hasonlókat. Emellett Sean McVay konzervatív felfogása is okozhat gondokat. Láthattuk a Chiefs ellen, hogy volt képes visszajönni hátrányból a Bengals, és sajnos látom a veszélyt, hogy ahhoz hasonlóan mi is bealudhatunk, ha a meccs elején elhúzunk előlük. Úgy gondolom a Rams annyira készül Chase ellen, hogy a Bengalsnál másnak kell fellépnie ahhoz, hogy tudjanak haladni, ha ez nem sikerül, akkor nagy bajban lesznek.

Bence: Nem bízok annyira a Bengals O-lineban, hiába nyújtottak tűrhető teljesítményt az AFC döntőben. A Chiefs védőfalembereit össze sem lehet hasonlítani a Ramsével. Ebből kifolyólag Aaron Donaldtól és Von Millertől tartok a legjobban. Az O-linenak bőven a saját szintjük felett kell játszaniuk, hogy ez a meccs nyerhető legyen.

Mit üzensz a csapattársadnak?

Balázs: Sok sikert a csapatodnak Bence, remélem egy jó és izgalmas meccset láthatunk. Aztán győzzön a jobbik (azaz a Rams)!

Bence: WHO DEY think gonna beat dem Bengals!?

You must be logged in to post a comment Login