Budapest Cowbells

Top 5 olvasnivaló Pozsonyi Bencével

  1. Tough as they come –Travis Mills

A könyv egy Afganisztánban szolgált amerikai törzsőrmester Travis Mills történetét meséli el. A történet pedig csak részben szól a háborúról, de annak következtében született. Travis egyike az 5 veteránnak akik mind a 4 végtagjukat elvesztették a háború során. Sajátos humorral és életszemlélettel enged betekintést a mindennapok küzdelmeibe amit a felépülése során tapasztalt.

  1. Galaxis útikalauz stopposoknak – Douglas Adams

Bármelyik csütörtök reggel arra ébredni, hogy a házadat le akarják rombolni, kellemetlen. Bármelyik csütörtök reggel arra ébredni, hogy bolygódat fogják lerombolni, nos, az szar ügy. Arról nem is beszélve, hogy a két csütörtök igazából ugyan az a nap, így már csak egy dolgot tehetsz NEM ESEL PÁNIKBA. Douglas Adams eredetileg rádiójátéknak szánt majd regényfolyamként kiadott műve, Arthur Dent kalandjait kíséri végig az űr végtelenjében egy kihalt faj utolsó példányainak egyikeként.

  1. Meg sem kínáltak – Bödőcs Tibor

Zala megye Paulo Coelho-ja, az Őrség Tinódi Lantos Sebestény-je, a Dumaszínház Kőhalmi Zoltánja, 2. könyvét adta ki (első regényét) ismét az italhoz köthető címmel. A történet egy kis zalai falu kocsmájának pultjánál zajlik. Fröccsmámortól átitatott politikai rendszereken átívelő visszaemlékezés. Oszkár, a szobafestő elbeszélésében saját életéről olvashatunk, ami festőként indult, de egy szörnyű pincebaleset következtében a ’szoba’ szó is mestersége elé került. Oszkárnak mindenről és mindenkiről van véleménye a világon (amennyiben a világ a falut jelenti) és ezt nem is rest megosztani állandó hallgatóságával, Gyöngyikével a pultos lánnyal.

  1. Watchmen – Alan Moore

Aki a képregények világában otthonosan mozog kivétel nélkül ismeri Moore munkáit, aki pedig nem, az  valószínű látta a filmadaptációt. A szokásos szuperhős / álarcos igazságosztók történet helyett, egy sokkal emberibb valóságosabb világban ábrázolja a történet főhőseit, akik az amerikai „hősök” második generációja. Nem egyszerű olvasmány, de annak szívből ajánlom, aki egy jó képregényt szeretne olvasni de nem a szokásos DC/Marvel univerzumok karaktereiről.

  1. A 100 éves ember aki kimászott az ablakon és eltűnt – Jonas Jonasson

A svéd vidék romantikus unalmasságába varázsol üde színfoltot, Allan Karlsson eltünése. Egyrészről egy 100 éves emberről lévén szó nem juthatna messzire, másrészről amerre jár hullák övezik útját így még rejtélyesebb az ügy. A jelenben játszódó menekülés során Allan felidézi, hogy kalandos élete során, miként is vett részt a történelem nagy eseményeiben. Ami, mint a könyvből is kiderül őt nem igazán érintette meg.

You must be logged in to post a comment Login