Budapest Cowbells

Top 5 sportfilm Takács Bencével

Útjára indítunk egy sorozatot, melyben minden héten egy-egy játékosunk top 5 listájába nyerhettek betekintést. A #maradjotthon szellemében, első héten elhoztuk nektek Takács Bence kedvenc sportfilmjeit, amit ajánlunk mindenkinek az otthon ülős hétköznapokra és hétvégékre. Lássuk:

  1. Bud Spencer – akit Bulldozernek hívtak

72 yardos field goalt rúgva szerez labdát az utcakölyköknek, majd egyszemélyes edzőgárdaként üzemelve rázza gatyába őket az amerikai hadsereg csapata elleni küzdelemre. A tét nem csupán egy elvesztett zug casino megtorlása és egy hajó porlasztója: Bulldozer és a srácok becsülete, önbecsülése. Pont az eltúlzott hangeffektek, óriási maflások és a lehetetlen focijelenetek teszik Bud Spencer gonosz ellen folytatott küzdelmét azzá, ami. Pofonegyszerűvé és lehetetlenné.

  1. A szív bajnokai

Focifanatikusoknak be se kell mutatni, egy filmbeillő amerikai futball-sikersztori, csak ez épp valós alapú. Történet egy nyomorból kiemelt fiúról, aki szívből focizott és lett NFL-es vakoldali tackle, az igazi védelmező pályán és azon kívül, egy szeretetteljes nagymedve, nagytesó, nagy blokkokkal. Az alázatosság sportfilmje, kissé holywood-ízű, de tanulságos.

  1. Icarus

Ez a dokumentumfilm a már-már elbagatellizált doppingolás témájáról szól, az oroszok precedens nélküli szocsi-i olimpia alatt és – előtt zajlott csalássorozatának hátteréről. Rámutat, hogy sportolók, doktorok, politikusok milyen messze mernek menni annak érdekében, hogy a nap végén a nép a tv-n keresztül őket ünnepelje. Megdöbbentő és elgondolkodtató, hogy ki mekkora felelősséggel tartozik egy sport tisztaságáért, a jövő példaképeiért, hazugságokra épített bálványokért.

  1. Friday Night Lights

Szintén amerikai foci-klasszikus, a sport egyéni és csapatszintű kihívásairól, drámájáról, fanatizmusáról. Magyarként elképesztő, de valóban igaz, hogy Texasban és sok más helyen a futball valóban egy “vallás”, pénteki esti középiskolás meccsen pedig az egész város kinn van, vagy tv-n követi. Mekkora a nyomás egy sokat költöző, családos edzőn vagy egy 17 éves kamaszon, ha a jövője múlhat egy ilyen pénteki mérkőzésen?

  1. Karate kölyök

A jó és a rossz harca, nem klasszikus köntösben, hanem karate gi-ben. A végzős gimis Daniel csak meg akarja védeni magát a folyamatos verésektől, amiket új diákként az iskola után kap. Miyagi mestertől azonban sokkal többet kap ennél, a karate életstílusát, a belső harmónia útját. A tanító és versenytárs iránti tisztelet és az állhatatosság filmje, karatés múltam miatt különösen közel áll a szívemhez. Ha kezd megőrjíteni a karantén, töltődj fel karatén.

Ha szeretnél hozzájárulni csapatunk fejlődéséhez, legyél Patreon támogatónk!

You must be logged in to post a comment Login