Budapest Cowbells

Valódi csapatmunka

Budapest Cowbells – Miskolc Steelers

Bár az első negyedben komoly előnyre tett szert a vendég Miskolc Steelers a HFL második játéknapjának záró találkozóján a Budapest Cowbells ellen, a mérkőzés hátralévő részében csapatunk pontot sem engedve dolgozta le hátrányát és szerezte meg második győzelmét.

Függetlenül attól, hogy a HFL idei kiírásában mind a hat csapat automatikusan részvevője a rájátszásnak, a Budapest Cowbells – Miskolc Steelers találkozó soha nem csak egy meccs a többi közül. A két csapat múltjában 2016-ban és 2017-ben a legfontosabb mérkőzés a Hungarian Bowl volt, amelyen előbb a Miskolc, míg egy évvel később – hogy is lehetne elfelejteni – a Cowbells diadalmaskodott és lett bajnok. Tavaly már az elődöntőben összecsapott a két gárda, akkor a Steelers lépett tovább a döntőbe.

A Cowbells a CEFL-kupában a Moscow Spartan elleni, a Steelers pedig a Wolves elleni bajnoki vereséget követően lépett pályára, ezúttal a nagytétényi Atlasz SC pályáján. Azzal, hogy a vendégek 0:1-el álltak a találkozó előtt, inkább talán számukra volt nagyobb jelentőségű a mérkőzés, hiszen ha ismét vereséget szenvednek, kicsit leszakadnak az egyaránt két győzelemmel álló Enthroners-Wolves duótól, és a Budapest Cowbellstől.

A találkozó előtt a vezetőedzőnk kiemelte, kemény meccsre számít, meglátása szerint az a csapat kerülhet ki győztesen, amelyik kevesebb hibát fog elkövetni. Hozzátette, kulcs lehet a győzelemhez, hogy a védelem mennyi tackle-t tud szállítani, és az, hogy miként muzsikál a QB-játék, valamint, hogy a futásokkal mennyi yardot sikerül szerezni. A legfontosabb pedig az, hogy a csapat továbbfejlődjön, és sikerüljön megtenni a következő lépéseket – zárta gondolatait Troy Baker.

Az már a meccs előtt biztos volt, hogy a Steelers Vasyl Jordan nélkül lép pályára, az pedig csupán az első támadásunknál derült ki, hogy Váry Tamás, bár beöltözött, de helyette Czirók Márton irányít majd. Kezdő irányítónknak volt egy kisebb sérülése, ezért döntött úgy Troy Baker, hogy az elsősorban elkapót játszó Czirókot teszi be az O-Line mögé karmesternek.

A mérkőzés hazai kickoff utáni Miskolc Steelers visszahordással indult, a vendégek pedig belecsaptak a lecsóba, és már rögtön az első drive-ban megszerezték a vezetést – Jeremy Dixon passza találta meg Andre White-ot (0-6). A TD utáni kétpontos kísérlet azonban nem sikerült, így maradt a hat pontos vendég vezetés. Sajnos a Czirók irányította támadó szekció első két drive-ja egyaránt punttal zárult, mindeközben Dixon láthatóan élvezte a játékot, ki is osztotta második TD-passzát – ezúttal Fenyvesi Csabának -, ráadásul a kétpontos kísérletet is sikerrel hajtották végre a vendégek (0-14). Az első negyed végén vezetett támadásunk – miközben az óra lepörgött – egy miskolci védelem által elkövetett szabálytalansággal zárult, így egy play-t még le kellett játszani. Czirók passza azonban megpattant, a labda pedig pont Jónás Máté kezében landolt, a vendégek DB-je pedig köszönte szépen, és meg sem állt a célterületig. A sikeres extra pontot követően 21-0-ás miskolci vezetéssel zárult az első negyed.

A második negyedben Troy Baker pályára küldte Váry Tamást. Kezdő irányítónk jelenléte pedig meg is hozta a várt eredményességet, nem csupán a támadó, de a védő oldalon is. Váry két, Matias Canternek adott TD-passza között a DEF is hozta a várt kiváló játékát (12-21)! El is bizonytalanodott a Miskolc, a hibák és a büntető yardok ezúttal a Steelers oldalán gyűltek, a negyed felére fel is jöttünk -3-ra, Váry ezúttal Czirókot találta meg az end zone-ban (18-21). A Steelers Andre White futásaival igyekezett újra meccsbe jönni, de a hazai defense ekkorra már láthatóan összeállt. Előbb Magyar Ádám sack-elte Dixont, majd a következő playben védelmünk ismét becsomagolta a vendégek irányítóját, így sikerült a miskolciak előrehaladását megállítani. A Váry-Canter kapcsolat továbbra is jól működött, nyolcasunk szépen kapdosta le a felé dobott labdákat. Az első félidő végén csapatunk újabb TD-t szerzett, ezúttal Mészáros Márton révén, amivel sikerült is megfordítanunk az eredményt (24-21).

A második félidő a mi támadásunkkal indult, és bár az első drive bíztatóan alakult, egy félpályánál elveszett labdát követően jöhettek a vendégek. Védelmünk pedig tudta, mit kell tennie. Hiába próbált meg mindent a Dixon vezette Steelers offense, kénytelenek voltak punttal beérni a vendégek, Golita Zoltán pedig egy elrúgás utáni visszahordást követően repesztett 60 yardja után még a korábbinál is hangosabban szólt a hazai szurkolók biztatása. Sajnos, a parádés punt return-t nem sikerült pontokra váltani – Magyar Csanád hárompontos kísérlete is kimaradt -, a védelmünk továbbra sem engedte pontszerzés közelébe a vendégeket. A harmadik negyed végén Zsila Dániel futásaival haladt előre csapatunk, pontot azonban nem sikerült szerezni, így maradt a 24-21-es Cowbells vezetés.

A záró játékrészt a Miskolc támadása nyitotta, 1st downt azonban nem sikerült elérniük. Nálunk Váry passzolt egy 30 yardos átadást Canternek, az ezt követő futás után pedig már nem sokkal a Steelers gólvonala előtt tették le a labdát a zebrák. És bár Canter end zone-ban bemutatott elkapását nem adták meg a játékvezetők, Váry köszönte szépen, és a következő play-ben már maga vitte be a labdát a célterületre, a sikeres extra pontot követően pedig már tíz pont volt a fórunk (31-21). Nem sokáig támadhatott a Miskolc, ugyanis egy fumble után visszaszereztük a labdát, az ezt követően felépített drive végén pedig Zsila futásával és a sikeres extra pontnak köszönhetően három labdabirtoklásnyi előnnyel fordultak a csapatok az utolsó 6 percre. (38-21). Végső energiáit mozgósította a Steelers, Andre White futásainak és pár büntető-yardnak köszönhetően haladtak előre a vendégek. A hazai publikum érezte is, hogy elkél a segítség, zúgott is a „Defense-Defense!” A bíztatást pedig védelmünk meg is hálálta: Dixon került ismét a zsákba. A Cowbells ügyesen játszott az órával, és bár Dixon és White még próbálkozott – a kétperces figyelmeztetést követően a Miskolc egészen csapatunk 40 yardos vonalig haladt előre – újabb pontok már nem születtek a mérkőzésen.

Bár nyögvenyelősen indult számunkra ez az összecsapás, a második negyedtől kontroll alatt tartottuk a találkozót, és a határozott védelemnek – valamint a Váry Tamás vezette offense-nek – köszönhetően sikerrel vettünk ezt a fontos akadályt.

A mérkőzés után Troy Baker a következőket nyilatkozta: Váry Tamásnak a Moszkva elleni meccset követően probléma volt a nyakával, nem is igazán szerettük volna, hogy ma pályára lépjen. Az első negyed végi pick six után azonban kénytelenek voltunk bevetni őt, meg is változott a játékunk, hiszen vele jól mozgattuk a labdát. Számomra ma az egész védelem kiválóan teljesített, nem is tudnék senkit sem kiemelni, támadó oldalon Canternek jó meccse volt, Zsila Dániel is fontos futásokat tett a közösbe a 3. és a 4. negyedben, és Váry Tamás magabiztossága is sokat számított, vele nyugodtabban játszottunk. Összességében nagyon boldog vagyok, hiszen az első negyedben bár kaptunk 21 pontot, azt követően egyet sem, és 21-0-ról sikerült nyerni, ami mindig nagy dolog. Bár két győzelemmel vereség nélkül állunk, de számomra majd a bajnokság vége lesz az igazán fontos. Célunk, hogy a play off-ot kedvező pozícióból kezdhessük meg. Ma is léptünk egyet előre, és a jövő heti, Győr Sharks elleni találkozótól is azt várom, hogy tovább fejlődjünk, megmutatva, milyen jó kis csapat is vagyunk.

 

MAKER’S MARK HUNGARIAN FOOTBALL LEAGUE, 2. forduló

Budapest Cowbells – Miskolc Steelers  38 – 21 (0-21, 24-0, 0-0, 14-0)

You must be logged in to post a comment Login