Budapest Cowbells

A falka felülkerekedett a gulyán – HFL értékelő

Egy rendkívül fontos mérkőzés várt a Football Armoury Budapest Cowbellsre szombaton a Budapest Wolves ellen a Tichy Lajos Sportcentrumban. A HFL első fordulójának pótlásaként találkoztak a felek, melyből a hazai csapatnak számító Farkasok jöttek ki jobban, és harcolták ki a biztos továbbjutást.

Izgalmas találkozóra volt kilátás a Maker’s Mark HFL két fővárosi gárdája között. A két csapat komoly riválissá vált az elmúlt évek során, látványos csatákkal szolgálva ki a nézőket, így a hatalmas téttel bíró mérkőzésen joggal várhattuk ismét ezt.

Az első félidő ennek megfelelően alakult, végig szoros volt a küzdelem. A védelem a Fehérvár ellen is remekül teljesített, és ezúttal is jól kezdtek, az első támadássorozatban rögtön kivédekezték Bencsics Márkék próbálkozásait és turnover on downs-szal megszerezték a labdát.

Kemény küzdelem jellemezte a párharcot

A támadókon volt a sor, hogy előlépjenek, ennek ellenére nem kezdődött Váry Tamáséknak zökkenőmentesen ez a mérkőzés sem. Az első Cowbells támadás 3&out-tal végződött, a következő egyből egy elvesztett fumble-lel, és a harmadiknak is three-and-out lett az eredménye.

A védelem eközben tartotta magát, Saliga Norbert szerzett bravúros interception-t, és egy újabb turnover on downs mellett mindössze egy mezőnygólt engedélyezett az ellenfélnek a támadók által elvesztett labdák ellenére.
Ekkor jött a várva várt villanás: Váry tökéletesen találta meg – az előző meccsen is fantasztikusan játszó – Mészáros Mártont, aki meg se állt a célterületig, egy 45 yardos touchdown-t szerezve.

A turnover pofon-váltásoknak itt még nem volt vége. Előbb Golita Zoltán halászta le Bencsics passzát, és vitte vissza touchdown-ra, amelyet viszont szabálytalanság miatt nem adtak meg a játékvezetők, de így is a Kolomposokhoz került a támadás joga. Azonban nem örülhettek sokáig, Kozma Bálint ütötte ki a labdát Váry kezéből rögtön a második play-ben, melyet a Wolves szerzett meg.

Ettől erőre is kaptak a hazaiak, értékesítettek egy újabb mezőnygólt, majd Bicskei is szerzett egy pick-six-et, így a piros-feketék vezettek 12-6-ra. A félidő végére sikerült összeszednie magát az offense-nek és Boros László hosszú TD-jével csapatunk vonulhatott előnnyel a szünetre. A félidő három extra pont kísérletéből viszont csak egyet értékesítettek a rugók, így 12-13-mas állással kezdődött a harmadik negyed.

A második félidőt mi kezdhettük támadással, de csak négy snap jutott az offense-nek. A punt-ot ez ex-Cowbells elkapó Czirók Márton hordta vissza TD-re, amelyet visszafújtak szabálytalanság miatt. A Cowbells védelem újabb fumble-t erőszakolt ki, a labda viszont kiment a pályáról, így maradt a Wolvesnál. Ezt kihasználva hatpontossal zárta le a drive-ot a hazai csapat, Bencsics passzát Czirók húzta le.

A pontszerzés válasz nélkül maradt, újabb 3&out került a nevünk mellé. Egy futás, egy sikertelen és egy sikeres passz után nem lett meg a first down és még bőven a saját térfelén járt a csapat, emiatt punt következett.

Golita Zoltán szeme a labdán

A negyedik negyed 19-13-mas Wolves vezetéssel kezdődött, tehát még mindig egy labdabirtokláson belül állt a két csapat. Támadóinknak nem sikerült jelentősen az előrehaladás, a következő két támadósorozat is négy, illetve három játék után elhalt, majd egy eladott labda is megállította a próbálkozást, így maradt 13 pontos a csapat. A hazaiaknál, amit az első félidőben elejtett, a másodikban mindent behúzott Czirók Márton, újabb hosszú touchdown-t szerzett, majd a kétpontost is sikerrel lehúzta Bartos, így 27-13-ra módosítva az eredményt. Ezt követően még egy mezőnygólt rúgott a Wolves, beállítva a 30-13-mas végeredményt. A végén egy hosszabb drive-ot vezetett a vendég csapat, de a pontszerzés nem jött már össze.

Vereségével nehéz helyzetbe került a Football Armoury Budapest Cowbells, mely legalább 12 pontos győzelmi kényszerben várja a vasárnapi Győr Sharks elleni mérkőzést.

Borítókép: Petró Levente

Hajrá Cowbells!
#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login