Budapest Cowbells

A Farkasok nyerték a junior budapesti derbit

November 30-án Angyalföldön fogadta a Cowbells U19-es csapatát a Budapest Wolves hasonló korosztályú együttese. A mérkőzés elején még azonosnak tűntek az erőviszonyok, végül azonban a hazaiak győzedelmeskedtek fölényesen.

A pénzfeldobást a Cowbells nyerte, az első támadósorozatot azonban nem koronázta hatpontos. Az első negyedben egyáltalán nem születtek pontok, a labda viszont sűrűn váltott gazdát puntok és megállított negyedik kísérletek formájában. A negyed vége felé a hazai csapat közel került ugyan a pontszerzéshez, de elejtették a labdát a gólvonal előtt, amelyre egy Cowbells játékos vetődött rá az endzoneban, így touchback lett a játék vége.

Az így megszerzett labdával már a második negyedben folyt a támadás. Sajnos ezúttal sem sikerült pontokat szerezni, sikertelen negyedik után a Farkasokhoz került a labda, amelyet egy play-el később pontokra is váltottak. Ezek után a félidei szünetig egyik csapat sem tudott beérni a pylonok közé, így a játékrész 0-7-es hazai vezetéssel ért véget.

A harmadik negyedet a Wolves ifjai kezdték támadással, amelyből ismét nem sikerült TD-t szerezniük. A labdaszerzés a Defensive End pozícióba beálló Terjék András nevéhez köthető, aki egy fumble-t szedett össze. Nem sokkal később ismét Terjék csillogtatta meg tudását, az irányító futott touchdownt szerzett, jutalompontokat azonban nem tudtak feltenni a táblára. Az ellenfél ismét alulmaradt a Cowbells védelmével szemben, azonban nemsokára az ő védőik értek be a célterületre egy lehalászott passzal. Az utolsó negyedre 6-13-as hazai vezetéssel fordultunk.

A negyedik negyedben sem sikerült szépíteni, sőt tovább romlott a helyzet. Négy touchdownt szereztek a hazaiak, amelyből egy után kettő jutalompontot is bezsebeltek. A mérkőzés végeredménye 42-6 lett.

A cikkben Hidvégi János Gábor képeit használtuk.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login