Budapest Cowbells

A kaland vége

Vasárnap rendezték a Football Armoury Budapest Cowbells és a Győr Sharks mérkőzését a Maker’s Mark HFL alapszakaszának harmadik fordulójában a Tichy Lajos Sportcentrumban. A tét a továbbjutás volt mindkét oldalon, melyből a vendégek kerültek ki győztesen, így a Kolomposok számára véget ért a 2021-es első osztályú idény.

Kiélezett, végig szoros találkozóra volt kilátás. A Sharks győzelem esetén, a Cowbells legalább 12 pontos győzelem esetén biztosította volna szereplését a középszakaszban. Ennek ellenére kérdés nélküli Győr győzelem született, esélyt sem adva a fővárosiaknak. A végeredmény Football Armoury Budapest Cowbells – Győr Sharks 14-41.

Az időjárás lekövette a Cowbells játékosok és szimpatizánsok érzelmeit. Meleg, reménnyel teli napsütéssel kezdődött a találkozó, amely aztán gyorsan beborult, és ahogy a zápor megérkezett, úgy ömlött hidegzuhanyként a TD eső is csapatunkra.

Pusztai Vendel (RB) szerezte a csapat második TD-jét

Az elmúlt két hét terhelése most ütközött ki a védelmen, az első drive-ot még kivédekezte a defense, de onnantól villámgyorsan felpakoltak a következő öt támadósorozatban 35 pontot a táblára Chris Jeffrey vezetésével a győriek, miközben a hazai támadósor továbbra is szenvedett. Mindössze hét játékot tudtak teljesíteni, egy 3&out, harmadikra egy sack-kel, egy interception, és egy fumble is összejött gyorsan egymás után, hogy tőrdöfésként 28-0-nál még az onside-kick is sikerüljön a kék-fehéreknek. Már a második félidő közepén kialakult a 35-0-ás állás, amely életbe léptette a Mercy Rule-t, ami azt jelentette, hogy a mérkőzés hátralevő része futó órával folyt. Az ötödik vendég touchdown után Kelemen Marcell vette át a stafétát Váry Tamástól, a fiatal QB így a Divízió I. mellé HFL tapasztalatot is gyűjthetett.

A második félidő a futó óra miatt jóval rövidebb lett, mint az első, de arra elég volt, hogy Kelemen Marci megvillanjon, és kiosszon egy 37 yardos touchdownt Dániel Márknak, aki ezután a két pontost is elkapta. A fiatal elkapó mindhárom mérkőzésen bemutatott remek elkapásokat, most a pontszerzés is összejött neki. A TD-re válaszul a Sharks is végigvitt egy támadást, tartva a 30+ pontos előnyt, nem kockáztatva, hogy a Cowbells visszajöjjön a mérkőzésbe. A következő drive-ban aztán ismét hatpontost szerzett a csapat, Pusztai Vendel futott be az endzone-ba, beállítva a 14-41-es végeredményt (a kétpontos ezúttal nem sikerült).

Dániel Márk (WR) megszerezte első TD-jét idén, majd a kétpontost is értékesítette

A HFL küzdelmei ezzel az eredménnyel véget értek számunkra, de bőven találunk bizakodni valót a jövőre nézve, a védelem az alapszakasz nagy részében remekül játszott, rájuk mindenképp lehet építeni a következő évben is. Támadóoldalon is láthattunk jó teljesítményeket, ügyes megmozdulásokat, a fiatal játékosaink fontos tapasztalattal lettek gazdagabbak. A visszatérőkkel – akiket sérülés hátráltatott – kiegészülve bajnokaspiráns csapat épülhet jövőre.

Hajrá Cowbells!

#WeAreCowbells #CowbellsNation #RingTheBell

You must be logged in to post a comment Login